marți, august 16, 2022

Această vitamină ajută la pierderea în greutate și controlarea apetitului.

Deficitul oricărui nutrient provoacă un dezechilibru care duce la multe probleme, atât fizice, cât și psihologice. Vitamina D este o vitamină importantă solubilă în grăsimi care ne menține elementele vitale și ne menține imuni la multe boli.

Deficiența acestuia este foarte frecventă în rândul adulților în vârstă și provoacă multe afecțiuni. Se poate obține suficientă vitamina D din alimentația sănătoasă și hrănitoare și din expunerea limitată la soare.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre sindromul morții subite! Dr. Ciuho...


Cum afectează vitamina D persoanele supraponderale?

Potrivit multor studii, peste 50% dintre oamenii din întreaga lume suferă de deficiență de vitamina D. În afară de bătrâni, sugarii și cei cu expunere limitată la soare sunt cel mai mult afectați.

Un alt grup de persoane care prezintă un risc mai mare de vitamina D sunt persoanele obeze și supraponderale. Studiile au arătat că un indice de masă corporală mai mare și un procent de grăsime corporală sunt legate de un nivel mai scăzut de vitamina D în sânge.

Cu toate acestea, există și multe alte povești care spun că nivelurile de vitamina D sunt ajustate în funcție de dimensiunea corpului persoanelor obeze și, prin urmare, nu există nicio diferență.

Te-ar mai interesa: Vrei să scapi de grăsimea de pe burtă? Evită acest...


Vitamina D ajută la pierderea în greutate?

Interesant, dovezile sugerează că obținerea suficientă a vitaminei D ajută la pierderea în greutate. Iar gradul de pierdere în greutate afectează, de asemenea, măsura în care nivelul acesteia crește.

Mai mult, unele studii au arătat, de asemenea, că creșterea vitaminei D în sânge poate reduce grăsimea corporală și poate regla pierderea sănătoasă în greutate.

Diverse studii au arătat că vitamina D poate reduce drastic formarea de noi celule adipoase în organism și, de asemenea, poate reduce acumularea acestora.

Te-ar mai interesa: Dispare unul dintre cele mai importante lanțuri de...

De asemenea, crește nivelul serotoninei, un neurotransmițător care reglează starea de spirit și poate controla apetitul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private