Categories: Ştiri sănătate

Aceste persoane au un risc mai scăzut de infectare. De ce este organismul mai rezistent?

Anumite persoane au un risc mai scăzut de infectare, anunță specialiștii. Acest lucru nu este întâmplător, însă, având legătură cu un nivel ridicat de celule T prezente în organism. 

Celulele T sunt cele care ne protejează, de fapt, de virus. Acestea se pot dezvolta și în urma răcelilor obișnuite și acționează și în cazul unei posibile infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, persoanele cu niveluri ridicate de celule T au un risc mai scăzut de infectare.

Specialiștii au ajuns la concluzia că aceste celule (T) dobândite după răcelile obișnuite pot, într-o anumită măsură, să contribuie în lupta împotriva virusului.

Aceste descoperiri ar putea ajuta la furnizarea modelului pentru producerea de noi vaccinuri care oferă o imunitate de lungă durată și ar proteja împotriva variantelor îngrijorătoare actuale și viitoare de coronavirus, precum Omicron și Delta.

Răcelile obișnuite ar putea să ofere protecție împotriva COVID

Deși cercetătorii studiului au afirmat faptul că aceste concluzii ar putea fi de ajutor în dezvoltarea vaccinurilor, au subliniat că nimeni nu trebuie să se bazeze pe celulele T dezvoltate în urma răcelii ca formă de protecție anti-COVID.

Celulele T sunt un tip de globule albe care ajută la protejarea organismului de infecții.

„Expunerea la virusul SARS-CoV-2 nu duce întotdeauna la infecție și am fost dornici să înțelegem de ce. Deși aceasta este o descoperire importantă, este doar o formă de protecție și aș sublinia că nimeni nu ar trebui să se bazeze doar pe acest lucru. Cel mai bun mod de a te proteja împotriva COVID-19 este să fii vaccinat complet, inclusiv să primești doza de rapel”, a declarat Dr. Rhia Kundu, primul autor al studiului, de la Imperial’s National Heart & Lung Institute, potrivit SkyNews.

Studiul a început în septembrie 2020, când majoritatea oamenilor din Marea Britanie nu fuseseră infectați cu SARS-CoV-2. Acesta a inclus 52 de persoane care au locuit cu cineva care a fost expus la coronavirus și care a fost confirmat pozitiv printr-un test RT-PCR.

Participanții au făcut teste RT-PCR de la început și apoi la patru și șapte zile, pentru a determina dacă au dezvoltat o infecție.

Celulele T atacă proteina internă a virusului

Probele de sânge de la cele 52 de persoane au fost prelevate în termen de șase zile de la expunerea lor la virus, pentru a le permite cercetătorilor să analizeze nivelurile de celule T preexistente induse de infecțiile anterioare de răceala comună.

Cercetătorii au descoperit că au existat niveluri semnificativ mai mari ale acestor celule T reactive încrucișate la cele 26 de persoane care nu s-au infectat, comparativ cu cele 26 de persoane care au contractat SARS-CoV-2.

Studiul, publicat în Nature Communications ,a spus că celulele T vizează proteinele interne din COVID-19, mai degrabă decât proteina spike de pe suprafața virusului.

 

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

7 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

7 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

8 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

8 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

9 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

9 ore ago

Citeste si: