joi, mai 26, 2022

Varianta Omicron este cea mai contagioasă tulpină descoperită până în acest moment. Acest lucru îi îngrijorează pe experți, deoarece eficiența vaccinurilor și tratamentelor anti-COVID poate fi redusă în mod considerabil.

În urma studiilor recente, experții au dovedit că numai persoanele care sunt vaccinate cu trei doze au o protecție suficient de înaltă. Persoanele care au avut deja COVID, cu alte tulpini anterioare, nu prezintă o protecție sporită.

Te-ar mai interesa: S-au înmulțuit cazurile copiilor bolnavi de diabet...

Astfel, cercetătorii susțin că adaptarea vaccinurilor ar putea fi cea mai bună soluție.

Compania farmaceutică Moderna lucrează deja la dezvoltarea unui astfel de ser.

Pfizer, de asemenea, a anunțat că lucrează la un vaccin care este eficient atât împotriva Omicron, cât și împotriva altor variante.

Un nou vaccin Moderna, special pentru Omicron

Compania farmaceutică Moderna lucrează pentru a dezvolta un vaccin anti-COVID-19 specific pentru tulpina Omicron, vaccin care va fi livrat în clinici în curând, a anunţat directorul general al companiei, Stéphane Bancel, într-un interviu acordat postului de televiziune CNBC.

Stéphane Bancel a mai spus că în acest an Moderna ar putea livra 3 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19, comunică Reuters.

Te-ar mai interesa: Raport UNICEF: cum au ajuns țările bogate ale lumi...

Pfizer lucrează la un vaccin eficient împotriva altor variante, precum și Omicron

Directorul general al companiei farmaceutice americane Pfizer, Albert Bourla, a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune american CNBC, că firma sa lucrează la o nouă versiune de vaccin anti-COVID-19, care va fi eficientă împotriva noii tulpini Omicron şi a altor variante de coronavirus.

În cadrul interviului, Albert Bourla a mai spus că nu ştie încă dacă va fi sau nu nevoie de o a patra doză de vaccin anti-COVID-19, potrivit Reuters.

Te-ar mai interesa: Cum apare cancerul și cum poți să-l vindeci? Dr. P...

Tot mai puțini români aleg să se vaccineze

Interesul pentru vaccinarea anti-COVID a scăzut brusc. Doar 2.700 de persoane au făcut prima doză în ultimele 24 de ore, cu 6.000 mai puține decât ieri. Numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut ușor, dar rata de pozitivare a testelor este mare, 11%. Numărul persoanelor aflate în stare gravă la terapie intensivă se menține constant la aproximativ 400.

Te-ar mai interesa: Dan Negru, critici dure dup moartea unei mari pers...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private