Aceste tipuri de cancer afectează femeile! Medic: trebuie să efectuați aceste analize!

Cancerul este o problemă gravă de sănătate care poate afecta persoanele de toate genurile. Cu toate acestea, femeile sunt adesea expuse unui risc mai mare de a dezvolta anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, ovarian, de col uterin și endometrial. Aceste tipuri de cancer pot avea un impact semnificativ asupra sănătății fizice și emoționale a unei femei, precum și asupra calității vieții acesteia.

Dr. Monica Gulati, decan executiv, LPU spune: „Cancerul afectează milioane de oameni din întreaga lume și poate apărea în diferite părți ale corpului. Femeile sunt deosebit de sensibile la anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, cancerul pulmonar, cancerul ovarian, cancerul de col uterin și cancerul colorectal”.

Cancerul la plămâni

În mod similar, creșterea fumatului în rândul femeilor a crescut incidența cancerului pulmonar. Din aceeași expunere la țigări, se pare că femeile care fumează au un risc mai mare de a dezvolta cancer pulmonar decât bărbații care fumează. Chiar și dintre nefumători, femeile au mai multe șanse de a face cancer pulmonar.

Cancerul la sân

Cancerul de sân este unul dintre cancerele cel mai frecvent diagnosticate la femei, afectând 1 din 8 femei de-a lungul vieții. Riscul unei femei de a dezvolta cancer de sân este crescut dacă nu este activă fizic, dacă se confruntă cu obezitate sau supraponderalitate după menopauză.

În comparație cu femeile în vârstă care au o greutate sănătoasă, cele care sunt supraponderale sau obeze au un risc crescut de a dezvolta cancer de sân.

Cancerul colorectal

Cancerul colorectal poate avea un impact semnificativ asupra vieții unei femei, cu depistarea precoce, controale regulate, tratament adecvat și un stil de viață sănătos, femeile își pot reduce riscul de a dezvolta aceste boli și își pot îmbunătăți șansele de a avea un tratament de succes.

Este de o importanță capitală ca femeile să fie proactive în ceea ce privește sănătatea lor, să se educe cu privire la factorii de risc și semnele de avertizare și să ia măsuri pentru a detecta și trata aceste tipuri de cancer cât mai devreme posibil.

Rămânând la curent și luând măsurile necesare, femeile își pot crește șansele de a duce o viață sănătoasă și împlinită.

Cancer cervical

Dr. Kamini Rao, premiat Padma Shree și mentor șef, Centrul de Fertilitate Milann spune:

„Cancerul de col uterin este cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor. Apare în celulele colului uterin, intrarea în uter din vagin. În fiecare an, peste o jumătate de milion de femei, majoritatea cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, sunt diagnosticate cu cancer de col uterin în întreaga lume, iar boala duce la peste 300.000 de decese.”

„Majoritatea oamenilor se vor îmbolnăvi de HPV la un moment dat în viață, dar acest lucru nu este detectat de obicei, deoarece corpurile lor luptă împotriva infecției. Cu toate acestea, dacă corpul tău nu luptă cu infecția, poate face ca celulele colului uterin să se transforme în celule canceroase.

Realizarea periodică a examenelor ginecologice, vaccinul HPV, efectuarea testelor Papanicolau și practicarea actului intim sigur sunt cei mai importanți pași pe care îi puteți lua pentru prevenirea cancerului de col uterin”, adaugă dr. Rao.

Cancer ovarian

Dr. Kanury Rao, co-fondator, PredOmix spune: „Este, de asemenea, surprinzător faptul că cancerul ovarian este a cincea cea mai frecventă cauză de deces prin cancer în rândul femeilor și este adesea denumit „ucigaș tăcut”, deoarece simptomele sale sunt adesea vagi și neclare.”

Cauza exactă a cancerului nu este pe deplin înțeleasă, dar aceste tipuri de cancer se pot dezvolta ca urmare a diferiților factori, inclusiv genetica, stilul de viață și expunerea la poluanții din mediu. Este important ca femeile să fie conștiente de simptomele acestor tipuri de cancer și să treacă prin controale regulate pentru a detecta orice semne precoce de boală. Detectarea precoce poate ajuta la detectarea cancerului în stadiile sale incipiente, când este cel mai tratabil și poate îmbunătăți semnificativ șansele de recuperare.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

3 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

4 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

5 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: