Sari la conținut

Rugăciune către Sfânta Agata, ocrotitoarea femeilor cu cancer la sân. Rostește-o astăzi

Rugăciune către Sfânta Agata. În ziua de 5 februarie, atât creștinii ortodocși, cât și cei catolici o cinstesc pe Sfânta Muceniță Agata, considerată ocrotitoarea femeilor care suferă de cancer mamar.

Se știe despre Sfânta Muceniță Agata că provenea dintr-o familie bogată din Sicilia, din cetatea Panormos.

Sfânta Agata, ocrotitoarea femeilor cu cancer la sân

Se spune că era de o frumusețe uluitoare, un trup parcă sculptat și că avea bogății nemăsurate. Dar, mai presus de toate, avea sufletul pur, nevinovat și se remarca prin castitate.

Potrivit crestinortodox.ro, a fost cerută în căsătorie de dregătorul Cvintian, însă a refuzat pentru că a ales să trăiască pentru Hristos.

Este încredințată unei femei necredincioase, Afrodisia, care ar fi trebuit să o facă să se lepede de Hristos. Agata refuză, însă, acest lucru, motiv pentru care este supusă multor chinuri. Printre multele suferinţe pe care le-a avut de îndurat se-numără şi aceea provocată de tăierea sânilor cu un clește de fier.

Dar Sfântul Apostol Petru, luând înfăţişarea unui bătrân, vine la ea şi îi spune că are puterea să o vindece. Sfântul avea mâinile pline de doctorii. Sfânta Agata, însă, îi spune că este fecioară şi refuză să se dezgolească în faţa lui pentru a o vindeca, preferând să rabde durerea provocată de răni.

Sfântul Petru îi transmite, însă, că este trimis de Dumnezeu şi o poate tămădui fără să o atingă. După care, s-a făcut nevăzut. După ce Sfântul a dispărut, Agata şi-a privit trupul şi a văzut că toate rănile erau vindecate.

Sfânta Muceniță Agață a trecut la cele veșnice în temniță. Datorită vindecării sale, este considerată a fi ocrotitoarea femeilor bolnave de cancer la sân.

În această zi, este bine să rosteşti rugăciunea către această mare sfântă mai cu seamă dacă tu sau cineva apropiat ţie suferă de o boală incurabilă.

Rugăciunea este făcătoare de minuni şi este mai puternică dacă este rostită în ziua praznicului.

Rugăciune către Sfânta Muceniţă Agata

Agata cea cu nume mare, mireasă a lui Hristos nestricată, frumuseţe dumnezeiască pusă de o parte şi muceniţă împodobită, fă pomenire de cei ce te cinstesc cu credinţă, fecioară înfrumuseţată, ca să afle dezlegare de păcate cei ce săvârşesc cu bucurie sfântă pomenirea ta.

Ajută-mi, muceniţă, purtătoare de biruinţă, curată, ca Hristos, Judecătorul tuturor să-mi fie milostiv, cu rugăciunile tale, rogu-mă, prea cinstită. Şi nu înceta rugând pururea pe Cel milostiv să curăţească mulţimea greşalelor mele, ceea ce eşti podoaba mucenicilor. Amin

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel