Adevăratul motiv pentru a bea apă cu lămâie a fost dezvăluit! Top13 efecte uimitoare ale apei cu lămâie asupra sănătății

Lămâie! Fructe puțin acre, amare, dar proaspete, pline de nutrienți! Dacă aveți probleme cu pielea, cu digestia sau vă simțiți puțin obosit și anxios… de ce să nu încercați să beți apă cu lămâie în fiecare zi? Astăzi, explorăm 13 beneficii REALE ale consumului zilnic de lămâie și apă cu lămâie, conform cercetătorilor.

Numărul 13. „Apa cu lămâie este hrănitoare”.

Consumul de apă cu lămâie poate fi protecția ta pe tot parcursul zilei. Este o sursă fantastică de vitamina C, care vă va întări imunitatea. Pe deasupra, apa cu lămâie vă susține sănătatea ochilor cu vitamina A, vă oferă energie cu vitaminele B1, B2 și B3, vă întărește mușchii cu calciu și magneziu și vă promovează sănătatea cardiovasculară cu potasiu.

Trecem la numărul 12. „Digestie mai bună, intestine fericite”.

După cum s-a descoperit în ultimele decenii, sănătatea intestinului vă afectează tot corpul, de la cap până în picioare. Mișcarea intestinală bună și un microbiom sănătos în intestin vă vor face mai sănătoși. Lămâia conține un ingredient numit D-limonen, care crește motilitatea intestinului și stomacului, oferindu-vă un sistem digestiv sănătos. De asemenea, reduce acidul gastric și previne problemele neplăcute ale stomacului, precum gastrita sau refluxul.

Numărul 11 abordează o problemă a vieții moderne. „Reduceți stresul și durerea”.

Problemele de sănătate mintală, în special anxietatea, au lovit în aproape toată lumea. Sănătatea mintală afectează sănătatea generală, de aceea este important să gestionăm nivelul de stres din viața noastră de zi cu zi. D-limonenul te calmeaza, prin activarea serotoninei si dopaminei, care sunt cunoscute ca hormoni ai fericirii. De asemenea, inhibă receptorii durerii, astfel încât poate acționa ca un analgezic.

Apoi, evitați această afecțiune dureroasă; Numărul 10 este „Prevenirea pietrelor la rinichi”.

Pietrele la rinichi sunt formate de substanțe din urină, inclusiv de calciu. Aproximativ 80% din pietrele la rinichi sunt formate din calciu. Lămâia este bogată în citrat, care se leagă de calciu. Deci, formarea pietrelor este inhibată, deoarece calciul nu mai este liber. Studiile arată că consumul de o jumătate de cană de concentrat de suc de lămâie, diluat în apă în fiecare zi, sau o cantitate echivalentă din două lămâi, poate crește citratul de urină și poate reduce riscul de pietre la rinichi.

Vrei să arăți mai tânăr? Dă un boost pentru sinteza colagenului

Colagenul este elementul principal al pielii, părului, oaselor și mușchilor. Vitamina C din apa cu lamaie este necesara pentru sinteza colagenului. Producția crescută de colagen vă poate oferi o piele mai fermă, mai tânără și strălucitoare.

Crește nivelul de oxigen din sânge. Numărul 8. „Crește absorbția fierului”.

Fierul este un mineral esențial pentru celulele vii, în special pentru celulele roșii din sânge. Fierul este necesar pentru a sintetiza hemoglobina, care transportă oxigenul către organe. Având în vedere prevalența deficienței de fier, apa cu lămâie poate fi benefică, mai ales atunci când este luată cu surse de fier, cum ar fi carnea, lintea, nucile și spanacul. Vitamina C din apa cu lamaie creste absorbtia fierului din intestine.

Apoi, preveniți atacul de cord și accidentul vascular cerebral; Numărul 7 este „Sprijin pentru sănătatea cardiovasculară”.

Apa cu lamaie iti poate imbunatati sanatatea inimii, prin scaderea tensiunii arteriale. Când aveți tensiune arterială mai scăzută, inima și vasele de sânge sunt mai sănătoase, iar organele pot primi suficient oxigen și substanțe nutritive pentru a funcționa corect. Consumul de apă cu lămâie scade și riscul de boli cardiovasculare, deoarece previne acumularea de lipide în vasele de sânge.

Apă cu lămâie

Apoi, preveniți deteriorarea celulelor; Numărul 6 este „Creșterea activității antioxidante”.

Speciile reactive de oxigen (ROS) sunt produse de procese metabolice sau de poluanți ai mediului și se acumulează în corpul tău. Sunt dăunătoare pentru celulele tale și avem nevoie de compuși antioxidanți pentru a le elimina. Aici intră în joc apa cu lămâie. Lămâia este plină de flavonoide, care sunt compuși care prezintă efecte antioxidante. Unele flavonoide găsite în lămâie sunt hesperidina, naringina, diosmina și quercetina. Hesperidina din lămâie este un inhibitor deosebit de puternic al ROS. Această activitate antioxidantă a apei cu lămâie, ajută la protejarea celulelor și ADN-ului dumneavoastră, de efectele nocive ale ROS.

Cauți să slăbești? Numărul 5 este „Menținerea metabolismului sănătos”.

Un metabolism sănătos este esențial pentru gestionarea greutății. D-limonenul din apa cu lamaie are efecte pozitive asupra metabolismului si sustine pierderea in greutate. Persoanele cu colesterol ridicat și niveluri de glucoză pot beneficia de apă cu lămâie. Studiile au arătat că D-limonenul poate scădea LDL, cunoscut sub numele de „colesterol rău”, și poate ajuta la menținerea nivelului sănătos al zahărului din sânge, ceea ce duce la prevenirea obezității. În plus, dacă ficatul sau pancreasul sunt afectate, din cauza problemelor metabolice, D-limonenul poate prezenta și efecte terapeutice.

Numărul 4. Bea apă cu lămâie în fiecare zi pentru a „reduce inflamația”.

Inflamația cronică este dăunătoare sănătății. Face ca celulele tale imunitare să-ți atace propriile celule și să le distrugă, ducând la deteriorarea țesuturilor și a organelor, astfel încât poate afecta fiecare sistem din organism. Într-un studiu realizat în 2015, indivizii primesc o dietă cu conținut scăzut de calorii, cu 2 litri de suc detox de lămâie, care conține 140 mg de suc de lămâie și 2 litri de apă în fiecare zi. Persoanele care au băut apă cu lămâie în fiecare zi, aveau niveluri mai scăzute de proteină C-reactivă, ceea ce este un indicator al inflamației și infecției în organism.

Numărul 3 este „Reducerea simptomelor alergiei”.

Alergiile sunt larg răspândite și uneori pot fi cu adevărat enervante. De obicei, persoanelor cu alergii li se prescriu medicamente antihistaminice. Din fericire, apa cu lămâie poate inhiba eliberarea de histamină, care provoacă mâncărimi în piele și crește producția de mucus și acid gastric.

Numărul 2. Bea zilnic apă cu lămâie pentru a te „Proteja împotriva infecțiilor”.

Lămâia este un fruct acid. Poate inhiba creșterea unei game largi de bacterii, ciuperci și viruși. De exemplu, poate preveni infecția bacteriană cu Escherichia Coli, care poate provoca infecții ale tractului urinar, sau Candida Glabrata, care este o infecție vaginală cu drojdie. De asemenea, reduce infecțiile virale, cum ar fi herpesul simplex care provoacă herpes labial. Pe lângă infecțiile menționate mai sus, lămâia are efecte excelente asupra multor microbi și viruși.

Numărul 1 este „Protecția împotriva daunelor ADN”.

Cancerul apare din cauza modificărilor genetice ale ADN-ului, ducând la creșterea anormală a celulelor. Vitaminele și flavonoidele din apa cu lămâie pot spori efectele antioxidante, prevenind deteriorarea ADN-ului. Cancerul de sân este cel mai răspândit cancer la femei. Un studiu realizat în 2012, a arătat că semințele de lămâie au efecte benefice asupra cancerului de sân, prin inducerea morții celulelor cancerigene. Chiar dacă 1 pahar de apă cu lămâie nu poate inversa cancerul, îl poate preveni, prin eliminarea moleculelor de oxidant, care pot fi dăunătoare pentru ADN-ul celulelor.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

6 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

7 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

8 ore ago

Citeste si: