vineri, mai 27, 2022

Detoxifierea organismului este esențială pentru sănătatea generală a organismului, în special pentru curățarea ficatului. Deși există o multitudine de produse farmaceutice de detoxifiere a corpului, alimentația are o influență mult mai puternică.

Ficatul este responsabil pentru detoxifierea organismului, în cea mai mare parte. Orice ingerăm este mai întâi filtrat de acest organ, asigurând puritatea substanțelor care ne ajung în corp.

Te-ar mai interesa: Cum avem grijă de sănătatea pielii? Medic dermatol...

Deși este singurul organ care se poate regenera singur, ficatul are nevoie de o cură de purificare, periodic.

Majoritatea medicilor nu recomandă produsele farmaceutice, ceaiurile și pilulele „minune”, totuși.

Detoxifierea trebuie să fie susținută de alimentație și un stil de viață sănătos. Din fericire, există o serie de alimente pe care le poți consuma pentru a menține o curățarea constanță a organismului și ficatului.

Top 7 alimente pentru detoxifierea ficatului

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare 7 alimente importante care te vor susține în cura de detoxifiere a organismului.

„Unele alimente ajută la stimularea curățării și regenerării ficatului, precum și la creșterea sângelui și la scăderea inflamației.

Te-ar mai interesa: Cancerul de col uterin – cu ce teste poate f...

Lămâie și Lime
Știați că citricele sunt capabile să elimine eficient materialele toxice din corp? Adaugă lămâie proaspăt stoarsă în apă, în fiecare dimineață.

Sfeclă
Sfecla este bogată în fier, flavonoide și beta-caroten. Doi nutrienți care stimulează și încurajează în mod natural funcția hepatică sănătoasă.

Curcuma
Curcuma conține substanțe nutritive care ajută la optimizarea funcției ficatului prin curățarea organismului de agenți cancerigeni. Ajută la scăderea inflamației și la stimularea fluxului sanguin.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

Ceai verde
Este încărcat cu antioxidanți care susțin funcția hepatică sănătoasă și elimină toxinele proaste. Ajută la scăderea în greutate.

Grapefruit
Bogat în vitamina C și în antioxidanți, cunoscuți pentru puterile lor naturale de curățare. Doar o ceașcă zilnică de suc de grapefruit proaspăt stors sau o bucățică ajută la eliminarea agenților cancerigeni și a altor toxine.

Te-ar mai interesa: Nu poți pierde grăsimea de pe burtă? Atenție la ac...

Frunze verzi
Spanacul, varza, rucola, verdeața, kale ajută la detoxifiere deoarece au capacitatea de a filtra și controla fluxul bilei, substanța filtrantă reală, din corpul nostru. Frunzele verzi sunt bogate în clorofilă, care neutralizează metalele grele și alungă toxinele, substanțele chimice și pesticidele din mediu.

Usturoi
Are conținut ridicat de sulf, care ajută la detoxifiere. Este bogat în seleniu și alicină, ingrediente care ajută la menținerea unui ficat fericit și sănătos”, recomandă Patricia Rusu, nutriționist.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private