Categories: Ştiri sănătate

Adevărul despre banalul sandviș! Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic

Adevărul despre banalul sandviș! Ar putea un sandviș, savurat de mulți, să vă sporească riscul de afecțiune a creierului?

Adevărul despre banalul sandviș! Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic

Oamenii de știință de la Universitatea din Leeds au investigat dieta a 500.000 de oameni și au ajuns la concluzia că banalul sandviș servit la miicul dejun poate duce la demență.

Cercetătorul principal, Huifeng Zhang, a declarat: „La nivel mondial, prevalența demenței este în creștere, iar dieta ca factor modificabil ar putea juca un rol important”.

În urma cercetărilor lui Zhang, cercetător la Școala de Științe Alimentare și Nutriție, a scos la iveală o tendință alarmantă.

25 g de carne procesată consumată zilnic a crescut numărul persoanelor bolnave de demență

Așadar, în urma cercetărilor, oamenii de știință au constatat că 25 g de carne procesată consumată zilnic a crescut numărul persoanelor bolnave de demență cu 44%. Un sandviș cu șuncă ar putea crește riscul de afecțiune a creierului.

Huifeng Zhang a comentat rezultatele: „Cercetarea noastră se adaugă la corpul tot mai mare de dovezi care leagă consumul de carne procesată de riscul crescut de apariție a unei game de boli netransmisibile”.

Carnea procesată crește riscul de demență, iar sandvișurile cu cârnați ar putea crește riscul de demență.

În plus, mâncărurile, cum ar fi friptura de vită și curcanul, ar putea crește riscul de demență, la fel ca și sandvișurile cu șuncă, potrivit express.co.uk.

Baza de date conținea informații genetice și de sănătate aprofundate de la jumătate de milion de participanți din Marea Britanie cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani.

Ce este demența?

Demența reprezintă o afecțiune care se manifestă prin declinul capacității mentale. Nu este o boală specifică, iar termenul este folosit, de regulă, pentru a descrie un grup de simptome care cauzează degradarea capacității mentale.

Cu toate că aceste simptome se pot manifesta la orice vârstă, persoanele de peste 65 de ani prezintă un risc crescut de a se confrunta cu aceste afecțiuni. Dintre tipurile de demență, cel mai întâlnit este Alzheimerul, iar 60-70% dintre pacienții care prezintă declinul capacității mentale sunt afectați de această afecțiune.

În general, o persoană care se confruntă cu demența va avea probleme în a duce la îndeplinire activități simple, de zi cu zi, va avea schimbări dese de dispoziție, tulburări de personalitate și probleme de comunicare. În cele ce urmează puteți afla tot ceea ce trebuie să știți despre demență și cum pot fi ajutate persoanele care suferă de această afecțiune.

Recent Posts

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

2 minute ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

32 de minute ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

o oră ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

2 ore ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

2 ore ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

3 ore ago

Citeste si: