joi, ianuarie 20, 2022

Adevărul despre banalul sandviș! Ar putea un sandviș, savurat de mulți, să vă sporească riscul de afecțiune a creierului?

Adevărul despre banalul sandviș! Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic

Oamenii de știință de la Universitatea din Leeds au investigat dieta a 500.000 de oameni și au ajuns la concluzia că banalul sandviș servit la miicul dejun poate duce la demență.

Cercetătorul principal, Huifeng Zhang, a declarat: „La nivel mondial, prevalența demenței este în creștere, iar dieta ca factor modificabil ar putea juca un rol important”.

Te-ar mai interesa: Somnifere naturale la îndemâna oricui. Îți asigură...

despre demență

În urma cercetărilor lui Zhang, cercetător la Școala de Științe Alimentare și Nutriție, a scos la iveală o tendință alarmantă.

25 g de carne procesată consumată zilnic a crescut numărul persoanelor bolnave de demență

Așadar, în urma cercetărilor, oamenii de știință au constatat că 25 g de carne procesată consumată zilnic a crescut numărul persoanelor bolnave de demență cu 44%. Un sandviș cu șuncă ar putea crește riscul de afecțiune a creierului.

Huifeng Zhang a comentat rezultatele: „Cercetarea noastră se adaugă la corpul tot mai mare de dovezi care leagă consumul de carne procesată de riscul crescut de apariție a unei game de boli netransmisibile”.

Te-ar mai interesa: Semnele prevestitoare de infarct. Apar dacă stai î...

Carnea procesată crește riscul de demență, iar sandvișurile cu cârnați ar putea crește riscul de demență.

În plus, mâncărurile, cum ar fi friptura de vită și curcanul, ar putea crește riscul de demență, la fel ca și sandvișurile cu șuncă, potrivit express.co.uk.

Baza de date conținea informații genetice și de sănătate aprofundate de la jumătate de milion de participanți din Marea Britanie cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani.

Te-ar mai interesa: Medicul Adrian Marinescu anunță sfârșitul pandemie...

Ce este demența?

Demența reprezintă o afecțiune care se manifestă prin declinul capacității mentale. Nu este o boală specifică, iar termenul este folosit, de regulă, pentru a descrie un grup de simptome care cauzează degradarea capacității mentale.

Cu toate că aceste simptome se pot manifesta la orice vârstă, persoanele de peste 65 de ani prezintă un risc crescut de a se confrunta cu aceste afecțiuni. Dintre tipurile de demență, cel mai întâlnit este Alzheimerul, iar 60-70% dintre pacienții care prezintă declinul capacității mentale sunt afectați de această afecțiune.

Te-ar mai interesa: Marea Britanie. Din 27 ianuarie, vor fi ridicate m...

În general, o persoană care se confruntă cu demența va avea probleme în a duce la îndeplinire activități simple, de zi cu zi, va avea schimbări dese de dispoziție, tulburări de personalitate și probleme de comunicare. În cele ce urmează puteți afla tot ceea ce trebuie să știți despre demență și cum pot fi ajutate persoanele care suferă de această afecțiune.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private