Categories: Expertul zilei

Adina Alberts, exerciții pentru recuperarea mirosului: „Nu trebuie pierdută nicio secundă…”

Adina Alberts, exerciții pentru recuperarea mirosului: „Nu trebuie pierdută nicio secundă…”

Unul dintre cele mai cunoscute simptome ale infectării cu Covid este lipsa mirosului. Anosmia este neplăcută și îngrijorează, dar în realitate, ar trebui să dea încredere bolnavului.

Potrivit unui studiu realizat pe 1.300 de pacienți de medicii de la spitalul Foch din Suresnes (Franța) și de Universitatea Mons din Belgia, disfuncția olfactivă este un simptom mai frecvent în formele ușoare de COVID-19 decât în cele moderate și critice. Așadar, anosmia ar indica o infecție mai ușoară cu coronavirus.

„Mulți dintre pacienții infectați cu Sars-Cov2 și-au pierdut mirosul confuntându-se cu o simptomatologie care se numește ANOSMIE.
Studii recente au arătat ca prezența Anosmiei reprezintă un posibil PROGNOSTIC BUN. Aceste studii relevă că persoanele care și-au pierdut mirosul dezvoltă mult mai rar forme grave de boală care să necesite spitalizare!
Oare așa să fie?!?”, a scris medicul Adina Alberts pe contul său de Facebook.

Exerciții pentru recuperarea mirosului: „Nu trebuie pierdută nicio secundă…”

O altă veste bună menită să îi liniștească pe cei care suferă de anosmie ca urmare a unei infecții cu coronavirus este că potrivit studiului, 85 la sută dintre pacienții care și-au pierdut mirosul și le-au recăpătat în decurs de trei luni.
Medicul Adina Alberts prezintă un exercițiu simplu care i-ar ajuta pe pacienții COVID-19 să-și recupereze mirosul mult mai repede.
„Revenirea la normalitate din acest punct de vedere, poate fi anevoiasă. Lipsa mirosului poate persista de la câte zile la câteva luni. Sau revenirea la normal poate trece printr-o fază intermediară denumită Parosmie, adică atunci când percepem alte mirosuri, de regulă neplăcute, acolo unde ele nu există de fapt!
Ce e făcut dacă ne confruntăm cu astfel de situații?
Lumea medicală nu e pregătită să răspundă la această întrebare. Singurul lucru pe care îl putem face (lucru pe care l-am făcut și eu atunci când m-am confruntat cu anosmia) este să ne reeducăm simțul olfactiv fără să pierdem nicio secundă prețioasă.
Chiar din primul moment în care am observat că ne-a dispărut mirosul, să inițiem sesiuni de 10-15 minute, de cel puțin 3 ori pe zi, în care să punem în fața ochilor produse cu un puternic miros pe care îl cunoaștem foarte bine și ni-l amintim cu ușurință, și SĂ EXERSĂM.
Pe rând, în ce ordine doriți, oricare dintre următoarele: oțet, spirt, cafea, usturoi, ceapă, portocale, lămâi, un parfum preferat, etc… Adică, având oțetul în față de exemplu, să încercăm să ne amintim cum miroase acesta! Și, în perioada acestor exerciții să suplimentăm administrarea de Zinc…

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: