Sari la conținut

Adina Alberts, exerciții pentru recuperarea mirosului: „Nu trebuie pierdută nicio secundă…”

Exerciții pentru recuperarea mirosului. Unul dintre cele mai cunoscute simptome ale infectării cu Covid este lipsa mirosului. Anosmia este neplăcută și îngrijorează, dar în realitate, ar trebui să dea încredere bolnavului.

Potrivit unui studiu realizat pe 1.300 de pacienți de medicii de la spitalul Foch din Suresnes (Franța) și de Universitatea Mons din Belgia, disfuncția olfactivă este un simptom mai frecvent în formele ușoare de COVID-19 decât în cele moderate și critice. Așadar, anosmia ar indica o infecție mai ușoară cu coronavirus.

„Mulți dintre pacienții infectați cu Sars-Cov2 și-au pierdut mirosul confuntându-se cu o simptomatologie care se numește ANOSMIE.
Studii recente au arătat ca prezența Anosmiei reprezintă un posibil PROGNOSTIC BUN. Aceste studii relevă că persoanele care și-au pierdut mirosul dezvoltă mult mai rar forme grave de boală care să necesite spitalizare!
Oare așa să fie?!?”, a scris medicul Adina Alberts pe contul său de Facebook.

Exerciții pentru recuperarea mirosului: „Nu trebuie pierdută nicio secundă…”

O altă veste bună menită să îi liniștească pe cei care suferă de anosmie ca urmare a unei infecții cu coronavirus este că potrivit studiului, 85 la sută dintre pacienții care și-au pierdut mirosul și le-au recăpătat în decurs de trei luni.
Medicul Adina Alberts prezintă un exercițiu simplu care i-ar ajuta pe pacienții COVID-19 să-și recupereze mirosul mult mai repede.
„Revenirea la normalitate din acest punct de vedere, poate fi anevoiasă. Lipsa mirosului poate persista de la câte zile la câteva luni. Sau revenirea la normal poate trece printr-o fază intermediară denumită Parosmie, adică atunci când percepem alte mirosuri, de regulă neplăcute, acolo unde ele nu există de fapt!
Ce e făcut dacă ne confruntăm cu astfel de situații?
Lumea medicală nu e pregătită să răspundă la această întrebare. Singurul lucru pe care îl putem face (lucru pe care l-am făcut și eu atunci când m-am confruntat cu anosmia) este să ne reeducăm simțul olfactiv fără să pierdem nicio secundă prețioasă.
Chiar din primul moment în care am observat că ne-a dispărut mirosul, să inițiem sesiuni de 10-15 minute, de cel puțin 3 ori pe zi, în care să punem în fața ochilor produse cu un puternic miros pe care îl cunoaștem foarte bine și ni-l amintim cu ușurință, și SĂ EXERSĂM.
Pe rând, în ce ordine doriți, oricare dintre următoarele: oțet, spirt, cafea, usturoi, ceapă, portocale, lămâi, un parfum preferat, etc… Adică, având oțetul în față de exemplu, să încercăm să ne amintim cum miroase acesta! Și, în perioada acestor exerciții să suplimentăm administrarea de Zinc…

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel