Categories: Ştiri sănătate

Adrian Marinescu despre măsurile de restricție: „Ce ne interesează acum este să …”

În cursul zilei de astăzi, premierul Florin Cîțu a anunțat că cel mai probabil începând cu luna august, românii vor putea renunța la măștile de protecție. În acest context, medicul infecționist Adrian Marinescu a ținut să atragă atenția asupra deciziilor privind relaxarea măsurilor.

„Suntem într-o situație echilibrată, dar trebuie să înțelegem că măsurile de relaxare trebuie să vină pas cu pas. Ce ne interesează acum este să menținem. (…) La mască vom renunța, în primul rând, în spațiul liber și foarte probabil că se va întâmpla, vă aduceți aminte că discutam și acum câteva luni, că spre finalul verii sau în a doua parte a verii, în mod logic, vor veni aceste măsuri de relaxare și vorbim în primul rând de spațiul public.

Dar vor urma, în cazul în care situația rămâne echilibrată, și restul de măsuri. La un moment dat vom avea și anumite petreceri care se vor putea face, dar lucrurile vor veni treptate și trebuie să înțelegem că nu mai este nevoie să existe derapaje”, a explicat dr. Adrian Marinescu, la Antena 3.

Persoanele vaccinate ar putea participa la evenimentele private

Potrivit medicului infecționist, Adrian Marinescu, cel mai important pas în combaterea pandemiei constă în vaccinarea a cât mai multor persoane. Atunci când vom avea un număr cât mai ridicat de persoane vaccinate, românii se vor putea bucura din nou de petreceri și evenimente private.

„Haideți să ne gândim de ce s-a propus data de 1 august ca moment de renunțare la mască. Până atunci, un procent foarte mare din populație va fi vaccinată. Este clar că dacă vom avea o vaccinare extinsă, atunci vor veni și măsurile. Această idee cu petrecerile private și persoanele vaccinate e de luat în calcul.

Doar că trebuie să fie suficient de extinsă vaccinarea, ca măsura să fie valabilă pentru cât mai multă lume”, a mai adăugat medicul.

Întrebat dacă această măsură nu ar fi una discriminatorie, medicul Adrian Marinescu a precizat:

„Acesta este și motivul pentru care nu se  iau aceste măsuri imediat. Tocmai pentru că se dorește să fie o vaccinare care se referă la cât mai mulți oameni și atunci nu va mai fi discriminare dacă suntem toți vaccinați.

Din punctul meu de vedere poate fi o variantă alternativă. Trebuie să fie o variantă alternativă la vaccinare. Important e sa fie una dintre cele trei. Fie că am trecut prin boală și avem anticorpi, fie că ne-am vaccinat fie că avem un test COVID-19 negativ”, a mai precizat medicul Adrian Marinescu.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

16 minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

46 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

o oră ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică