sâmbătă, decembrie 10, 2022

În cursul zilei de astăzi, premierul Florin Cîțu a anunțat că cel mai probabil începând cu luna august, românii vor putea renunța la măștile de protecție. În acest context, medicul infecționist Adrian Marinescu a ținut să atragă atenția asupra deciziilor privind relaxarea măsurilor.

„Suntem într-o situație echilibrată, dar trebuie să înțelegem că măsurile de relaxare trebuie să vină pas cu pas. Ce ne interesează acum este să menținem. (…) La mască vom renunța, în primul rând, în spațiul liber și foarte probabil că se va întâmpla, vă aduceți aminte că discutam și acum câteva luni, că spre finalul verii sau în a doua parte a verii, în mod logic, vor veni aceste măsuri de relaxare și vorbim în primul rând de spațiul public.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Aveți mâinile și picioarele reci tot...

Dar vor urma, în cazul în care situația rămâne echilibrată, și restul de măsuri. La un moment dat vom avea și anumite petreceri care se vor putea face, dar lucrurile vor veni treptate și trebuie să înțelegem că nu mai este nevoie să existe derapaje”, a explicat dr. Adrian Marinescu, la Antena 3.

Persoanele vaccinate ar putea participa la evenimentele private

Potrivit medicului infecționist, Adrian Marinescu, cel mai important pas în combaterea pandemiei constă în vaccinarea a cât mai multor persoane. Atunci când vom avea un număr cât mai ridicat de persoane vaccinate, românii se vor putea bucura din nou de petreceri și evenimente private.

Te-ar mai interesa: Alimente care scad inflamația din organism și deto...

„Haideți să ne gândim de ce s-a propus data de 1 august ca moment de renunțare la mască. Până atunci, un procent foarte mare din populație va fi vaccinată. Este clar că dacă vom avea o vaccinare extinsă, atunci vor veni și măsurile. Această idee cu petrecerile private și persoanele vaccinate e de luat în calcul.

Doar că trebuie să fie suficient de extinsă vaccinarea, ca măsura să fie valabilă pentru cât mai multă lume”, a mai adăugat medicul.

Te-ar mai interesa: De ce e normal să răcim mai des iarna și care e pa...

Întrebat dacă această măsură nu ar fi una discriminatorie, medicul Adrian Marinescu a precizat:

„Acesta este și motivul pentru care nu se  iau aceste măsuri imediat. Tocmai pentru că se dorește să fie o vaccinare care se referă la cât mai mulți oameni și atunci nu va mai fi discriminare dacă suntem toți vaccinați.

Din punctul meu de vedere poate fi o variantă alternativă. Trebuie să fie o variantă alternativă la vaccinare. Important e sa fie una dintre cele trei. Fie că am trecut prin boală și avem anticorpi, fie că ne-am vaccinat fie că avem un test COVID-19 negativ”, a mai precizat medicul Adrian Marinescu.

Te-ar mai interesa: Cât timp poți avea cancer fără să știi. Multe neop...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private