Remedii naturale pentru căderea părului și revitalizare

Căderea părului este provocată de o multitudine de factori, precum stresul și predispoziția genetică. Majoritatea populației trece la un moment dat printr-un astfel de episod, însă anumite persoane se confruntă cu această problemă pe termen lung, riscând pierderi ireversibile. 

Pierderea părului poate fi oprită prin diferite metode și tratamente, în funcție de severitatea formei manifestate. În cazuri minore, părul poate fi revitalizat cu ajutorul unor remedii naturale simple.

Remedii naturale pentru căderea părului

Doza de Sănătate recomandă anumite remedii puternice și eficiente, potrivite pentru a diminua efectele negative cauzate de căderea părului.

Infuzia de rozmarin și urzică combate căderea părului

Acest tratament este pur și simplu fantastic. Este o rețetă clasică, folosită de foarte mult timp pentru a stopa căderea părului în cazul bărbaților. Urzica blochează producția hormonului dihidrotestosteronu (DHT), care este responsabil de apariția cheliei la bărbați.

Cum se prepară acestă infuzie? Foarte simplu. Ia câteva frunze de urzică și o crenguță de rozmarin și fierbe-le într-o cană de apă. Lasă infuzia să se răcească și aplică lichidul pe părul ud, masând încet. Clătește-te cu apă caldă.

Tratamentul cu coada calului și mușcată

Această combinație este ciudată, dar foarte utilă. Eficacitatea ei este dată de faptul că planta coada-calului conține cisteină, seleniu și siliciu, nutrienți care întăresc rădăcina firulului de păr și stimulează creșterea acestuia. Combinată cu mușcata, coada-calului hrănește foliculul și stimulează dezvoltarea unui nou fir de păr.

Pentru a prepara acest tratament pentru căderea părului trebuie să fierbi în 250 ml de apă 7 lingurițe de coada-calului mărunțită și 5 frunze de mușcată. Este foarte simplu. Lasă mixtura să se răcească și aplic-o apoi pe părul umed. Fă un masaj viguros și nu o îndepărta. De asemenea, nu folosi uscătorul. Lasă părul să se usuce singur. Aplică acest tratament de trei ori pe săptămână.

Aloe Vera

Folosirea cristalelor de aloe vera pentru spălarea părului este recomandată mai ales în cazul persoanele care se confruntă cu problema căderii părului.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra