Categories: Stil de viaţă

Află care este cea mai ușoară dietă de slăbit din lume. Oricine o poate ține

Din cuprinsul articolului

Cea mai ușoară dietă de slăbit din lume. Dietele pentru pierderea în greutate nu trebuie să fie doar o armă pentru obținerea unei siluete atractive și la modă, unde un aspect plăcut este perceput ca și cheia succesului, ci și un mod de viață, îngrijire a sănătății, potrivit medicilor nutriționiști. Dar care este cea mai ușoară dietă pe care o poate ține oricine?

Potrivit medicilort, excesul de greutate stă la baza unui număr de boli. Medicii vorbesc de diabet, hipertensiune arterială, cardiovasculare, tulburări ale metabolismului grăsimilor, unele boli oncologice, probleme articulare și osoase. Obezitatea nu numai că afectează negativ sănătatea, dar reduce și calitatea și durata vieții.

Să ții o dietă nu este ușor. Ca și în cazul oricărei diete, este posibil să fie nevoie să achiziționați alimente sănătoase și cu conținut scăzut de calorii, să alocați fonduri suplimentare pentru bugetul dvs. de băcănie, să pregătiți mese speciale pentru dietă sau să refuzați să mâncați anumite alimente. Deseori definite ca „preferate”, numărarea caloriilor, tăierea porțiilor, limitarea alimentelor și, adesea, înfometarea.

Unele diete celebre sunt chiar considerate periculoase pentru sănătate, deoarece, deși se confruntă cu kilogramele în plus și contribuie astfel la îmbunătățirea sănătății, ele însele au efecte nedorite și consecințe adverse pentru organism pe termen lung.

De ce este greu să urmezi o dietă?

Pe lângă motivele deja enumerate – renunțarea la anumite alimente, numărarea caloriilor, cumpărăturile în plus – există și alte motive pentru care ne este dificil să ținem o dietă.

Nevoia de a pregăti exact anumite cantități din fiecare aliment – ​​150 g roșii, 40 g brânză, 200 g iaurt…

Cine ar vrea să mănânce cu un cântar de bucătărie pe masă și să cântărească fiecare mușcătură?

Superalimentele, care sunt enumerate ca fiind obligatorii în multe diete, îngreunează, de asemenea, o dietă specială. Se găsesc greu pe piață, lipsesc în micile magazine de cartier, iar prețul lor este ridicat și inaccesibil pentru bugetul familial al gospodăriei de masă.

De asemenea, mulți cei care țin  dietă nu le găsesc gustoase. Oricât de utile sunt semințele de in, cu greu veți găsi o metodă de a le consuma.

Meniul din diete este adesea strict definit – în fiecare zi și oră există un meniu strict pe care trebuie să îl mănânci. Acest lucru nu este doar dificil de realizat în afara casei, ci și neplăcut.

Dietele pun în fața noastră tocmai astfel de restricții – ridicole și lipsite de sens, dar ce ar trebui să facem atunci? Există o dietă mai ușor de urmat? Care este cea mai ușoară dietă din lume?

  • Pentru ca o dietă să fie definită ca fiind ușoară, probabil că nu ar trebui să excludă grupurile de alimente, să nu specifice rețetele exacte și orele mesei, să nu vă ceară să postați și să fiți sătul în timp ce o urmați. Toate acestea vi se par imposibile?

Cercetările pe acest subiect indică faptul că cea mai ușoară dietă din lume este diferită de la persoană la persoană. Pentru a defini o dietă ca fiind ușoară, trebuie să se potrivească stilului tău de viață, preferințelor alimentare, ritmului tău zilnic și aglomerației. Găsirea unei diete care se integrează bine în viața ta o face cea mai ușoară dietă din lume. Dar pentru tine. Pentru prieten, coleg sau vecin, probabil cea mai ușoară dietă este complet diferită.

  • Pentru a găsi cea mai ușoară dietă din lume pentru tine, trebuie mai întâi să-ți cunoști obiceiurile alimentare, pe tine însuți, preferințele tale, posibilitățile de a pregăti alimente potrivite și de a lua masa în oraș. Dacă te cunoști pe tine însuți, îți va fi mai ușor să stabilești dacă o dietă este pentru tine sau nu, decât să urmezi orbește fiecare dietă nouă și la modă, apoi să o abandonezi rapid și să revii la cea veche greutatea ta.
  • Pentru a menține rezultatele obținute și pentru a vă păstra sănătatea, aveți nevoie de o dietă pe viață – o schimbare completă a nutriției. Și poți urma o dietă pe viață doar dacă este cea mai ușoară dietă din lume.

Mai jos veți găsi câteva regimuri pentru a vedea dacă se potrivesc cu stilul dvs. de viață și dieta, deoarece sunt considerate unele dintre cele mai ușor de urmat, precum și cele mai eficiente:

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
  • Dieta mediteraneană.Foarte populară, această dietă, care este favorizată și de stele, oferă o varietate de alimente delicioase pentru a te sătura și este perfectă pentru cei mereu flămând. Rezultatele sunt grozave, iar dieta este de așa natură încât o poți transforma cu ușurință într-un regim de viață.
  • Dieta Keto. Dacă îți plac grăsimile, aceasta este dieta ta în care vei mânca carne și proteine ​​pe stomac. Ce faci dacă îți plac legumele și fructele? Nu este metoda ta bună de a scăpa de excesul de greutate. Deși pot fi obținute rezultate grozave cu o dietă keto, rețineți că pierderea legumelor în detrimentul grăsimilor și proteinelor poate duce la cetoză și la pierderea gravă în greutate, dar vă poate pune serios în pericol sănătatea. De asemenea, dieta Keto pare să fie cea mai bună dietă din lume pentru oamenii înfometați, deoarece mănânci carne și foamea dispare.
  • Post intermitent. Dacă te numeri printre cei care nu pot mânca la prima oră a zilei, dar când te așezi la masă nu poți scăpa cu o salată și mănânci în exces?  Atunci aceasta este cea mai ușoară dietă din lume pentru tine. Ai grijă doar cu stomacul.

Dacă nu poți face față alegerii unui regim de slăbire care să funcționeze și este potrivit pentru tine, caută ajutorul unui specialist – cu ajutorul nutriționiștilor, atingerea obiectivelor tale este mai ușoară și mai rapidă.

Totuși, nu uitați că o dietă sănătoasă include următoarele alimente:

  • Fructe, legume, leguminoase (de exemplu linte și fasole), nuci și cereale integrale (de exemplu porumb neprelucrat, mei, ovăz, grâu și orez brun).
  • Cel puțin 400 g (adică cinci porții) de fructe și legume pe zi , excluzând cartofii, cartofii dulci, manioc și alte rădăcini cu amidon.
  • Mai puțin de 10% din aportul total de energie din zaharuri libere , ceea ce este echivalent cu 50 g (sau aproximativ 12 lingurițe nivele) pentru o persoană cu greutate corporală sănătoasă care consumă aproximativ 2000 de calorii pe zi, dar în mod ideal este mai puțin de 5 % din aportul total de energie pentru beneficii suplimentare pentru sănătate . Zaharurile libere sunt toate zaharurile adăugate în alimente sau băuturi de către producător, bucătar sau consumator, precum și zaharurile prezente în mod natural în miere, siropuri, sucuri de fructe și concentrate de suc de fructe.
  • Mai puțin de 30% din aportul total de energie din grăsimi  . Grăsimile nesaturate (se găsesc în pește, avocado și nuci și în uleiurile de floarea soarelui, soia, canola și măsline) sunt de preferat grăsimilor saturate (care se găsesc în carnea grasă, unt, palmier și ulei de cocos, smântână, brânză, ghee și untură) și trans – grăsimi de toate tipurile, inclusiv atât grăsimi trans produse industrial (care se găsesc în alimente coapte și prăjite, cât și gustări și alimente preambalate, cum ar fi pizza congelată, plăcinte, fursecuri, biscuiți, napolitane și uleiuri de gătit și tartine) și grăsimi trans pentru rumegătoare (se găsesc în carne și lactate de la animale rumegătoare, cum ar fi vacile, oile, caprele și cămilele). Se sugerează ca aportul de grăsimi saturate să fie redus la mai puțin de 10% din aportul total de energie șigrăsimi trans la mai puțin de 1% din aportul total de energie . În special, grăsimile trans produse industrial nu fac parte dintr-o dietă sănătoasă și ar trebui evitate .
  • Mai puțin de 5 g de sare (echivalentul a aproximativ o linguriță) pe zi. Sarea trebuie iodată, notează who.int.

 

 

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

5 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

34 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică