Ai dureri mari de spate? Poate semnala o boală gravă

Ai dureri mari de spate?  Sedentarismul, supraponderabilitatea, pozițiile periculoase la birou și activitatea fizică excesivă sunt factori de risc care pot contribui la apariția herniei de disc, una dintre cele mai frecvente afecțiuni neurochirurgicale degenerative ale coloanei vertebrale.

Hernia se dezvoltă atunci când au loc modificări ale structurii normale a discului vertebral, ceea ce duce la dureri continue. Această durere este principalul simptom al bolionului și se poate înrăutăți după exerciții fizice, zbateri, călătorii sau atunci când pacientul petrece mult timp în picioare.

Ai dureri mari de spate? Poate semnala o hernie de disc lombară

În plus, pacienții cu hernie de disc lombară pot avea dureri pe toată lungimea piciorului, precum și slăbiciune musculară și dureri nervoase, pierderea reflexelor genunchiului sau a gleznei și chiar dificultăți la înot. Dacă nu este tratată, o hernie de disc la nivelul coloanei lombare poate duce la complicații grave, de la dureri cronice greu de gestionat până la leziuni permanente ale coloanei vertebrale.

Deoarece simptomele clinice seamănă cu cele ale altor boli, consultarea unui medic specializat în neurologie este esențială pentru a pune un diagnostic precis și pentru a dezvolta o strategie de tratament eficientă.

Diagnostic

Diagnosticul herniei de disc se pune după o examinare fizică amănunțită și un scurt examen clinic. Se adaugă apoi mai multe studii imagistice, în funcție de nevoile individuale ale pacientului, cum ar fi un RMN, o tomografie computerizată, RMN, electromiografie (EMG) și o mielogramă, care presupune injectarea unei substanțe colorate în canalul spinal pentru a obține imagini mai precise ale structurilor vertebrale cu ajutorul razelor X.

Tratament

Cursul tratamentului variază în funcție de gravitatea afecțiunii și poate include exerciții pentru spate, adoptarea unei poziții adecvate pentru coloana vertebrală, kinetoterapie, pierderea în greutate, utilizarea unui dispozitiv de susținere a coloanei vertebrale, medicamente pentru durere sau intervenție chirurgicală.

Intervenția chirurgicală

Intervenția chirurgicală este recomandată numai după consultarea unui neurochirurg și numai atunci când opțiunile de tratament nechirurgical și neconservator sunt ineficiente. Intervenția chirurgicală presupune îndepărtarea porțiunilor de hernie de disc și a segmentului de disc osificat inițial din spațiul discal.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

3 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

4 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

4 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

5 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

5 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia