Ai mereu mâinile și picioarele reci? Nu este de vină doar circulaţia. Cauzele pot fi numeroase

Mâinile şi picioarele reci se manifestă, de obicei, ca o senzație de răceală la nivelul extremităților. Medicii spun că nu reprezintă în cele mai multe cazuri un semn de îngrijorare, mai ales în rândul persoanelor tinere.

Una dintre cauzele frecvente ale picioarelor reci este circulația deficitară. Atunci când fluxul de sânge către extremități este afectat, acest lucru poate duce la o lipsă de căldură la nivelul picioarelor.

Astfel,  afecțiuni precum boala arterială periferică sau diabetul pot contribui la reducerea circulației, făcând picioarele vulnerabile la senzația de frig. De asemenea, expunerea prelungită la temperaturi scăzute sau purtarea de pantofi strâmți care restricționează fluxul sanguin pot contribui la acest disconfort.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Nervozitatea sau anxietatea pot fi, de asemenea, asociate cu picioarele reci. Expresia „picioare reci” este adesea folosită pentru a descrie un sentiment de anxietate sau îndoială, în special înaintea unui eveniment sau a unei decizii importante.

În aceste cazuri, răceala este mai degrabă psihologică decât fizică, reflectând răspunsul organismului la stres sau teamă. Această reacție emoțională poate fi însoțită de palme transpirate, ritm cardiac accelerat și o senzație propriu-zisă de răceală în picioare.

Anemia poate afecta circulaţia sângelui

O altă cauză potențială a picioarelor reci este anemia. Anemia este o afecțiune caracterizată prin lipsa celulelor roșii din sânge sau a hemoglobinei, care poate afecta capacitatea organismului de a transporta oxigenul în mod eficient. Atunci când nu ajunge suficient oxigen la extremități, aceasta poate cauza senzația de frig la picioare. Alte simptome comune ale anemiei sunt oboseala, slăbiciunea și paloarea.

În unele cazuri, dezechilibrul hormonal poate contribui la picioarele reci. Tulburările tiroidiene, de exemplu, pot afecta metabolismul și circulația, ceea ce poate duce la o senzație de răceală la nivelul extremităților. Modificările hormonale din timpul menopauzei pot fi, de asemenea, un factor, deoarece fluctuațiile nivelului de estrogen pot afecta circulația și reglarea temperaturii.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

7 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

8 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

8 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

9 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

9 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

10 ore ago

Citeste si: