Majoritate persoanelor mănâncă portoclele fără coajă, puţini ştiu însă că şi cojile pot aduce beneficii importante pentru sănătate.
Aşa că în loc să aruncati coaja de la portocală, mai bine o răzuiţi şi să o amestecaţi în prăjituri. Specialiştii susţin că aceste coji conţin Tangeritin, Nobiletin, care au proprietăţi anticanerigene, antidiabetice şi antiinflamatorii. În anumite cazuri, acestea pot reduce şi nivelul ridicat de colesterol.
În aceeaşi categorie intră şi pepenele sau, mai exact, cojile de pepeni. Citrulina care se găseşte în aceste coji, e un aminoacid care ajută la dilatarea vaselor de sânge, favorizând circulaţia sanguină.
Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…
Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…
Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…
România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…
Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…
Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…