Categories: Expertul zilei

Ai probleme cu somnul? 5 lucruri care te vor ajuta să dormi în mod natural

Somnul este o parte esențială a vieții de zi cu zi. Cu toții iubim un somn bun și detestăm oboseala și lipsa de concentrare care provin din faptul că nu am dormit bine.

Somnul contribuie, de asemenea, la sentimentele noastre de bine și de fericire. Mulți dintre noi trec prin perioade de timp în viața noastră în care avem probleme cu somnul. Întreruperea somnului, somnul întârziat, insomnie – indiferent cum ai vrea să-i numești, problemele de somn sunt o experiență comună, mai ales atunci când te simți copleșit emoțional de cerințele pe care viața le impune asupra ta.

Există atât de multe sfaturi generale despre lucruri care să te ajute să dormi, denumite igiena somnului. Aceasta include câte ore să dormiți, să mergeți la culcare la aceeași oră în fiecare zi, să vă treziți la aceeași oră în fiecare zi, să evitați somnul în timpul zilei, să faceți exerciții regulate (dar numai în timpul zilei), să evitați consumul de cofeină și nicotina, să nu te culci înfometat sau prea plin și să ai o rutină bună pentru culcare.

„Unul dintre lucrurile pe care îi sfătuiesc întotdeauna pe pacienții mei este să-și regândească utilizarea ecranelor, mai ales în dormitoare. S-ar putea să găsiți că este extrem de benefic să schimbați modul în care utilizați ecranele și dispozitivele electronice noaptea și înainte de culcare”, explică Dr. Kirren Schnack.

În această era digitală, cei mai mulți dintre noi iubim electronicele, fie că este o tabletă, telefon mobil, consolă de jocuri, laptop, computer sau televizor. Dar aceste lucruri ne ocupă mult timp și nu ajută deloc la somn.

De fapt, s-a dovedit că perturbă somnul. Ele pot suprima capacitatea organismului de a elibera melatonină, un hormon care induce somnul. Prin urmare, evitarea acestor lucruri te poate ajuta să dormi mai bine.

Obiceiul de a ne verifica dispozitivele la începutul nopții și de a ajunge la ele la prima oră dimineața este înrădăcinat în noi. Amintiți-vă aceste puncte atunci când vă veți trezi cu mâna pe dispozitivele electronice:

  • Îți stimulează creierul.
  • Lumina pe care o emit unele dispozitive poate interfera cu ceasul corporal intern.
  • Dispozitivele pot crea dependență ridicată, consumând și mai mult timp din somn.
  • Verificarea e-mailurilor de la serviciu noaptea poate crea îngrijorare și stres, determinând creierul să devină stimulat să se gândească la o anumită problemă/sarcină.

Pe lângă igiena somnului, iată câteva lucruri naturale care te ajută să dormi, pe care le poți încerca imediat, dintre care unele poate nu le-ai întâlnit înainte. Chiar și cu cele mai bune rutine și comportamente în jurul somnului, ne putem lupta în continuare cu probleme cu somnul.

1. Mindfulness și respirație

2. Pături ponderate ca și greutate

Poate ați mai auzit de acestea înainte, poate nu ați auzit, dar chiar sunt altceva. Păturile care au greutatea potrivită pentru a aplica o presiune profundă și uniformă asupra corpului, au un efect calmant care ajută la relaxare și somn.

3. Yoga Nidra

Yoga Nidra este una dintre formele de yoga cu cea mai rapidă creștere în acest moment și ghici ce, te poate ajuta să adormi imediat. Yoga Nidra este o tehnică de susținere a răspunsului natural de relaxare al corpului tău. A fost încadrată ca o formă terapeutică pentru mai multe afectiuni de sanatate.

4. Zgomot alb

Dacă sunteți din categoria celor care experimentează cel mai mic zgomot ca fiind perturbator pentru somn, atunci s-ar putea să găsiți util zgomotul alb. Zgomotul alb este atunci când undele sonore dintr-un spectru larg de frecvențe sunt combinate pentru a forma un sunet care blochează zgomotul de fundal, reducându-vă atenția asupra sunetului extern. Făcând acest lucru, zgomotul alb acționează ca un sunet ambiental constant pentru a ajuta la mascarea zgomotului din jur.

5. Acceptare

„Din experiența personală, schimbarea concentrației de la încercarea de a dormi la acceptarea s-ar putea să nu se întâmple ajută la reducerea presiunii și la reducerea stresului de somn”, explică Dr. Kirren Schnack.

Cu cât ne luptăm mai mult să dormim, cu atât ne simțim mai frustrați și cu atât putem deveni mai dispuși să toleram și să trăim cu gânduri și sentimente nedorite. Acest lucru ne poate provoca stres și anxietate. Acest lucru crește de fapt starea de veghe, sistemul nervos devenind din ce în ce mai activat și, în consecință, agravând problemele de somn.

 

 

Recent Posts

Simptomul „subtil” al cancerului intestinal care ar putea însemna că ai sângerări interne

Cancerul intestinal vă poate împiedica, de asemenea, să absorbiți în mod corespunzător substanțele nutritive din…

23 de minute ago

Câte războaie mondiale au mai rămas conform Bibliei: semnele următorului sunt deja vizibile

Câte războaie mondiale au mai rămas conform Bibliei: semnele următorului sunt deja vizibile. Izbucnirea conflictului…

52 de minute ago

Băutura diuretică bogată în potasiu care face minuni pentru eliminarea retenției de apă în mod natural

Retenția de lichide este o problemă comună de care suferă multe persoane, deoarece, potrivit Fundației…

o oră ago

Avertisment dur. Anca Dimancea trage semnalul de alarmă: „Avem energia dezastrelor naturale”

Anca Dimancea iese la înaintare cu avertizări severe datorită haosului provocat în acest an de…

2 ore ago

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

2 ore ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică