Categories: Stil de viaţă

Ai probleme cu somnul? Acest truc VIRAL te ajută să adormi în mai puțin de 5 minute

Ai probleme cu somnul? Avem vești bune. Pe TikTok circulă un truc cu rezultate uimitoare. Se pare că poți adormi în mai puțin de cinci minute.

Un psiholog explică în ce constă acest truc, care te adorme într-un timp scurt. Metoda lui are deja peste 4 milioane de vizualizări pe TikTok.

Insomnia este o tulburare foarte frecventă la mulți oameni și face dificilă odihna completă. Și este că insomnia te împiedică să adormi rapid sau că te face să te trezești prea devreme și fără posibilitatea de a adormi din nou. Potrivit Global Sleep Observatory, 30% din populație suferă de această tulburare de somn.

Ai probleme cu somnul? Dacă ești unul dintre acei oameni care au probleme cu somnul, acest truc viral de la un psiholog tiktoker te va ajuta să adormi în mai puțin de cinci minute.

Dar în ce constă mai exact? Foarte usor. Potrivit acestui psiholog, ar trebui să-ți faci o listă în cap cu mai multe lucruri care nu au nicio legătură între ele; ca de exemplu: Tarzan, cartofi și vioară. În acest fel, corpul tău se va relaxa și imediat vei dormi ca un bebeluș.

Videoclipul explicativ este deja viral pe rețelele de socializare precum TikTok unde acumulează peste patru milioane de vizualizări. „Mi-a vindecat nebunia”, spune un utilizator. Tu îndrăznești să încerci?

Care este ora la care ar trebui să mergem la culcare?

Este o întrebare oarecum complicată, deoarece depinde în general de fiecare persoană, dar adevărul este că, de obicei, experții sunt de acord asupra unui interval orar foarte specific. Și nu, nu este tocmai cea pe care noi românii l-am adoptat, experți în a face totul mai târziu.

Potrivit barometrului CIS, cele mai frecvente ore la care decidem să ne culcăm sunt între orele 23:00, 00:00 și 01:00 dimineața.

Există însă cei care se culcă chiar mai târziu, deoarece criza coronavirusului a făcut ca o mare parte a populației să sufere de insomnie și probleme de adormire, cum ar fi visele ciudate, dese, tipice acestei pandemii.

Experții The Sleep Council sunt clari: ora ideală ar fi între 22:00 și 23:00. „Este momentul în care temperatura corpului nostru scade, precum și nivelurile de cortizol – hormonul stresului -.

Pe măsură ce se lasă noaptea, creierul începe să producă melatonină, care este tocmai substanța de care avem nevoie pentru a începe să ne adormim “.

Potrivit cercetătorilor, cel mai bun moment pentru a merge la culcare ar fi 22: 2o. 82% dintre persoanele care s-au culcat la această oră au avut o rutină de somn regulată și consecventă.

În plus, au prins obiceiul unei alimentații bune și al exercițiilor fizice: de fapt, 74% dintre ei le-a fost mai ușor să mențină o greutate sănătoasă.

 

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

18 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

48 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică