Categories: Expertul zilei

Ai probleme cu somnul? Două alimente care te ajută să adormi în mai puțin de cinci minute!

IMPORTANȚA de a dormi suficient pentru sănătatea noastră nu poate fi exagerată. Dar, pe măsură ce presiunile vieții moderne se intensifică, mulți constată că somnul lor suferă. Potrivit unui expert în somn, efectuarea unor modificări dietetice te-ar putea ajuta să adormiți în câteva minute.

În timp ce mulți se descurcă cu cinci ore de somn, oamenii de știință sunt de acord că durata optimă a somnului variază între șapte și opt ore. Glanda pineală din creier îndeplinește sarcina simplă de a produce melatonină – hormonul care reglează somnul. Cu toate acestea, multe obiceiuri alimentare nu favorizează somnul, deoarece contracarează acest proces. Un expert în sănătate dezvăluie ce obiceiuri alimentare vă împiedică să adormiți și ce alimente vă pot ajuta.

Potrivit expertului în somn Rosie Osmun de la everynight.com, ajustările subtile ale rutinei tale te-ar putea ajuta să adormi în „mai puțin de cinci minute”.

Domnișoara Osmun a explicat: „Somnul suficient este esențial pentru menținerea unui stil de viață sănătos, așa că nesomnul noaptea poate fi dăunător bunăstării tale.”

A face modificări ușoare în rutina de igiena a somnului vă poate ajuta la latența de apariție a somnului sau timpul necesar pentru a adormi.

Cu alte cuvinte, schimbări simple vă pot permite să adormiți mai repede.”

Sunt tot mai multe dovezi că dieta și nutriția influențează atât calitatea, cât și durata somnului.

De exemplu, datele arată că dietele care sunt lipsite de fibre, dar care pun accentul pe grăsimile saturate și zahărul sunt cele mai puțin propice pentru modele de somn sănătoase.

Domnișoara Osmun a explicat: „Studiile au descoperit că consumul de carbohidrați complecși cu aproximativ patru ore înainte de culcare poate scurta timpul necesar pentru a adormi, așa că încearcă să încorporezi carbohidrați sănătoși în cină.

Mâncărurile excesiv de sărate, grase sau condimentate pot provoca reflux de acid și arsuri la stomac, așa că evitați să le mâncați noaptea târziu.”

Într-adevăr, cercetările arată că consumul de alimente bogate în sodiu poate contribui la tulburări de somn din cauza creșterii tensiunii arteriale și a retenției de apă.

Acest lucru poate duce la treziri frecvente pe tot parcursul nopții, ceea ce poate duce la oboseală dimineața.

„În schimb, încercați să optați pentru alimente precum fructele și legumele care favorizează somnul, cum ar fi cireșele sau bananele, pentru a evita nopțile fragmentate”, a adăugat domnișoara Osmun.

Clinica Cleveland explică că cireșele sunt un candidat puternic ca inductor de somn datorită cantităților mari de melatonină.

De fapt, studiile au arătat că fructele pot ajuta la creșterea timpului de somn și la eficiența generală a somnului.

Recent Posts

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

21 de minute ago

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

o oră ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

2 ore ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

2 ore ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

3 ore ago

Citeste si: