miercuri, mai 18, 2022

IMPORTANȚA de a dormi suficient pentru sănătatea noastră nu poate fi exagerată. Dar, pe măsură ce presiunile vieții moderne se intensifică, mulți constată că somnul lor suferă. Potrivit unui expert în somn, efectuarea unor modificări dietetice te-ar putea ajuta să adormiți în câteva minute.

În timp ce mulți se descurcă cu cinci ore de somn, oamenii de știință sunt de acord că durata optimă a somnului variază între șapte și opt ore. Glanda pineală din creier îndeplinește sarcina simplă de a produce melatonină – hormonul care reglează somnul. Cu toate acestea, multe obiceiuri alimentare nu favorizează somnul, deoarece contracarează acest proces. Un expert în sănătate dezvăluie ce obiceiuri alimentare vă împiedică să adormiți și ce alimente vă pot ajuta.

Te-ar mai interesa: Parkinson: Noul tratament oferă speranță paciențil...

Potrivit expertului în somn Rosie Osmun de la everynight.com, ajustările subtile ale rutinei tale te-ar putea ajuta să adormi în „mai puțin de cinci minute”.

Domnișoara Osmun a explicat: „Somnul suficient este esențial pentru menținerea unui stil de viață sănătos, așa că nesomnul noaptea poate fi dăunător bunăstării tale.”

A face modificări ușoare în rutina de igiena a somnului vă poate ajuta la latența de apariție a somnului sau timpul necesar pentru a adormi.

Cu alte cuvinte, schimbări simple vă pot permite să adormiți mai repede.”

Sunt tot mai multe dovezi că dieta și nutriția influențează atât calitatea, cât și durata somnului.

Te-ar mai interesa: Aspectul unghiilor dezvăluie starea ta de sănătate...

De exemplu, datele arată că dietele care sunt lipsite de fibre, dar care pun accentul pe grăsimile saturate și zahărul sunt cele mai puțin propice pentru modele de somn sănătoase.

Domnișoara Osmun a explicat: „Studiile au descoperit că consumul de carbohidrați complecși cu aproximativ patru ore înainte de culcare poate scurta timpul necesar pentru a adormi, așa că încearcă să încorporezi carbohidrați sănătoși în cină.

Te-ar mai interesa: Efecte secundare ale paracetamolului: analgezicul ...

Mâncărurile excesiv de sărate, grase sau condimentate pot provoca reflux de acid și arsuri la stomac, așa că evitați să le mâncați noaptea târziu.”

Într-adevăr, cercetările arată că consumul de alimente bogate în sodiu poate contribui la tulburări de somn din cauza creșterii tensiunii arteriale și a retenției de apă.

Acest lucru poate duce la treziri frecvente pe tot parcursul nopții, ceea ce poate duce la oboseală dimineața.

Te-ar mai interesa: Cea mai bătrână femeie din lume împărtășește stilu...

„În schimb, încercați să optați pentru alimente precum fructele și legumele care favorizează somnul, cum ar fi cireșele sau bananele, pentru a evita nopțile fragmentate”, a adăugat domnișoara Osmun.

Clinica Cleveland explică că cireșele sunt un candidat puternic ca inductor de somn datorită cantităților mari de melatonină.

De fapt, studiile au arătat că fructele pot ajuta la creșterea timpului de somn și la eficiența generală a somnului.

Te-ar mai interesa: Cum se extrage corect o căpușă, pas cu pas? Recoma...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private