Sari la conținut

Hipertensiune arterială: băutura roșie care ar putea scădea în mod semnificativ hipertensiunea arterială. Toate gospodinele din România o au în cămară

Tensiunea arterială ridicată, cunoscută și sub denumirea de hipertensiune arterială, poate crește riscul de apariție a unor probleme grave de sănătate, cum ar fi atacuri de cord și accident vascular cerebral. Din fericire, puteți reduce o valoare ridicată prin modificări simple ale dietei, inclusiv o băutură roșie.

Hipertensiunea arterială descrie o forță mare a sângelui împotriva pereților arterelor. Dacă această forță este suficient de mare, poate duce în cele din urmă la boli de inimă și alte probleme de sănătate. Vestea bună este că o dietă sănătoasă poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Hipertensiunea arterială este adesea denumită „condiție tăcută”.

Caracterizata de lipsa simptomelor, netratarea hipertensiunii arteriale poate avea repercusiuni grave sub forma unor probleme de sanatate.

O modalitate de a reduce o valoare ridicată a acestui indice vinovat este încorporarea sucului roșu în dieta ta.

Blood Pressure UK spune că băutura roșie care poate reduce hipertensiunea arterială este sucul de roșii.

Motivul pentru care sucul este atât de puternic este conținutul său de potasiu.

Potasiul este un mineral care are multiple funcții esențiale în corpul tău.

Consumul sau consumul de alimente și băuturi bogate în acest mineral poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute.

Cum scade potasiul tensiunea arterială?

Mineralul joacă un rol în cât de mult lichid este păstrat în corpul tău, precum și cât de mult este eliberat.Dacă corpul tău ține apă, acest lucru va avea ca rezultat mai mult lichid în sânge.

Acest lucru pune apoi mai multă presiune pe pereții arterelor, ceea ce vă crește tensiunea arterială.

Pentru a elimina excesul de lichid din organism, aveți nevoie de un „echilibru fin” de sodiu și potasiu, explică organizația de sănătate a tensiunii arteriale.

Cu toate acestea, prea mult sodiu vă crește tensiunea arterială și vă face să rețineți apă.

Deci, aici intervine potasiul. Consumul de alimente bogate în potasiu poate restabili echilibrul delicat și permite rinichilor să funcționeze corect și să scadă tensiunea arterială.

Blood Pressure UK nu este singurul expert în hipertensiune arterială care a analizat beneficiile sucului de roșii.

Un studiu, publicat în revista Food Science & Nutrition, a constatat că băutura roșie poate scădea „în mod semnificativ” tensiunea arterială dacă este consumată în mod regulat.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.