Ai probleme cu somnul? Medic: cele mai bune ceaiuri care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți calitatea somnului

Majoritatea oamenilor au un somn dificil din cauza diverselor motive precum stresul, anxietatea și afecțiunile medicale precum insomnia. Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a vă îmbunătăți calitatea somnului, ați ajuns la locul potrivit. Un somn bun este esențial pentru sănătatea generală și bunăstarea, iar anumite ceaiuri pot fi o modalitate naturală și eficientă de a promova un somn mai bun.

Ankita Ghoshal Bisht, Dietetician la Primus Super Speciality Hospital, Gurugram a enumerat ceaiurile care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți calitatea somnului.

Ceaiuri care îmbunătățesc calitatea somnului

Iată câteva dintre cele mai bune ceaiuri pentru a vă ajuta să dormi mai bine, așa cum este recomandat de expertul nostru:

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir poate ajuta la somn, deoarece are proprietăți sedative naturale care pot promova relaxarea și pot reduce stresul și anxietatea.

Bisht a spus: „Ceaiul de ghimbir poate ajuta digestia și poate reduce disconfortul gastro-intestinal care ar putea perturba somnul. Este benefic mai ales dacă ai stomacul deranjat.”

Ceai de musetel

Mușețelul este binecunoscut pentru proprietățile sale calmante. Bisht a spus: „Conține un antioxidant numit apigenină, care se poate lega de anumiți receptori din creier care pot promova somnul și pot reduce simptomele de insomnie”.

Ceai de lavandă

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Sorbirea ceaiului de lavandă te poate ajuta să dormi ca un bebeluș. Bisht a spus: „Ceaiul de lavandă are efecte calmante și relaxante și poate ajuta la reducerea anxietății și stresului, făcând mai ușor să adormi. Doar aroma de lavandă poate fi liniştitoare.”

Ceai de rădăcină de valeriană

Potrivit HHS Public Access, extractele de rădăcină de valeriană sunt utilizate în mod obișnuit pentru a promova somnul și pentru a îmbunătăți calitatea somnului.

Bisht a spus: „Rădăcina de valeriană a fost folosită de secole ca un remediu natural pentru insomnie și reduce timpul necesar pentru a adormi”.

Ceai de mentă

Un alt ceai pe care îl poți consuma pentru a evita întreruperile de somn este ceaiul de mentă. Bisht a adăugat: „

Poate ajuta la relaxarea mușchilor și la calmarea minții, făcând mai ușor să adormi. Este util în special pentru persoanele care suferă de disconfort digestiv care poate interfera cu somnul.”

Ceai de floarea pasiunii

Florea pasiunii este cunoscută pentru capacitatea sa de a atenua anxietatea și neliniștea, făcând mai ușor procesul de adormire . Conform unei revizuiri sistematice a nouă studii clinice, s-a constatat că florea pasiunii și preparatele sale pot ajuta la reducerea stresului, tratând astfel insomnia.

Ceai verde (decofeinizat)

Ceaiul verde decofeinizat contine aminoacidul teanina, care poate ajuta la reducerea stresului si promoveaza relaxarea fara efectele stimulatoare ale cofeinei.

Potrivit unui studiu realizat de Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), care a implicat 20 de adulți, s-a constatat că consumul de ceai verde cu conținut scăzut de cofeină a fost asociat cu o calitate îmbunătățită a somnului, reducerea stresului și scăderea oboselii în comparație cu ceaiul verde obișnuit.

 

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

9 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

10 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

10 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

11 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

11 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

12 ore ago

Citeste si: