Categories: Ştiri sănătate

Alertă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. Mai mulți copii au fost evacuați

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” în Timișoara un incendiu a izbucnit miercuri seara

Incendiul ar fi izbucnit la Secția de chirurgie ortopedie, de la o stație de oxigen.

„Nu au fost înregistrate victime. Pacienții din interiorul secției urmează a fi evacuați”, informează sursele G4Media.

Degajarea de fum s-a răspândit rapid, fiind necesară evacuarea pacienților.

Echipajele de pompierii au intervenit cu mai multe echipaje.

25 de pacienti au fost evacuati si mutati in cladirea principala a unitatii sanitare. Mulți dintre copii sunt bebeluși. Ei au fost scoși pe brațe și transportați la autospecialele SMURD.

Incidentul a avut loc în clădirea de chirurgie infantilă. 25 de copii, 14 cadre medicale și câțiva aparținători au fost evacuați. Niciun copil nu a fost intoxicat cu fum. Nu sunt victime nici între cadrele medicale ale spitalului.

Sursă foto: Opinia Timisoarei

Va reamintim, in septembrie anul trecut, dupa ce o parte din Spitalul de Copii de la Timisoara a fost invadata de fum. Un incendiu izbucnise atunci la o statie de tratare a aerului.

Zorința Mircov, purtător de cuvânt ISU Timiș, a dat asigurări, miercuri seară, la Antena 3 CNN, că nu sunt victime. Misiunea este, în continuare, în dinamică.

Se pare că a fost vorba de o scurgere de ulei de la camera compresoarelor, a anunțat directorul medical al unității medicale. Acesta a punctat că nu a existat nici foc, nici fum, ci doar miros de ulei încins.

Managerul spitalului a ajuns si el la fata locului

Managerul Spitalului Clinic de urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, doctorul Adam Ovidiu, a informat că n-a fost vorba despre o flacără deschisă și că fumul a pornit de la o instalație de aer comprimat care a pierdut uleiul. ”Am decis să evacuăm cei 24 de pacienți, pentru a evita orice pericol, dar nu a existat o flacără deschisă. Am scos din funcțiune întreaga instalație de aer comprimat. În acest moment toți pacienții, copii, vor putea fi readuși în spital”, a transmis managerul Adam Ovidiu.

Sursă foto: Opinia Timișoarei

Circulaţia tramvaielor pe strada Nemoianu din faţa Spitalului de Copii Timişoara a fost blocată câteva zeci de minute.

La o ora de la declansarea alarmei de incendiu, toti copilasii au ajuns in paturile lor.

„Din fericire a fost vorba doar despre o defectiune la un utilaj, un compresor in sediul Chirurgiei Pediatrice, care nu a fost urmat de incendiu. Preventiv, colegii de la spital au actionat extrem de rapid si au transferat pacientii din cladirea respectiva in Unitatea de Primiri Urgente si respectiv pe terapie intensiva a spitalului Louis Turcanu. Colegii de la pompieri au intervenit, au constatat ca nu exista pericole suplimentare si copiii sunt din nou in paturile lor” a spus medicul Mihai Grecu, coordonator SMURD Timis.

In jurul orei 22.15, pompierii s-au retras.

„La ora 21:12 am fost anunțați prin apel 112 despre degajări de fum la Spitalul Clinic pentru copii „Louis Țurcanu” Timișoara.

Au fost alertate Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara și s-au deplasat la locul evenimentului 1 ofițer și 45 subofițeri cu șase autospeciale autospeciale de stingere, două autoscări mecanice de lucru și salvare de la înălțime, două autospeciale de primă intervenție si comandă, două ambulanțe SMURD și trei ambulanțe SAJ.

La sosirea echipajelor de intervenție la locul evenimentului s-au constatat degajări de fum în sala de oxigen. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

14 adulți (personal medical) și 20 de aparținători împreună cu 24 de copii au fost evacuați, mutați în clădirea principală a spitalului.

S-a acționat pentru ventilarea încăperii.

Din primele informații, incidentul s-a produs de la un compresor, din cauza unui simering (garnitură defectă)”, transmit reprezentantii ISU Timis.

Recent Posts

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

17 minute ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

48 de minute ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

o oră ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

2 ore ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

2 ore ago

Citeste si: