sâmbătă, octombrie 1, 2022

Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. A fost activat Planul roșu de intervenție. 42 de copii și 41 de adulți, evacuați

În noaptea de sâmbătă spre duminică, autoritățile au declanșat Planul Roșu de intervenție la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Louis Ţurcanu Timişoara, în urma unei alerte de incendiu. Zeci de persoane, copii, părinți și cadre medicale, au fost evacuate.

Te-ar mai interesa: Recomandările lui Arafat în cazul unui atac nuclea...

Incidentul a fost anunțat la 112 în jurul orei 1.00,  iar autoritățile au declanșat Planul Roșu de intervenție, după ce fumul a fost observat după miezul nopții la primul etaj al clădirii.

Sursă foto: opiniatimisoarei.ro

Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. A fost activat Planul roșu de intervenție

Potrivit autorităților, 42 de copii și 41 de adulți au fost evacuați. Cei mai mulți dintre pacienții evacuați au fost transferați la alte unități medicale. Nu au fost persoane rănite în urma incidentului.

„In urma apelului primit pe S.N.U.A.U 112, din data de 18.09.2022, ora 00.40 am fost solicitați sa intervenim în Timisoara, str. Iosif Nemoianu, la degajare de fum produs la etajul nr. 1 si 2 din spitalul Louis Turcanu din Municipiul Timisoara.

Te-ar mai interesa: Astăzi este mare sărbătoare pentru creștini. Ce ru...

Au fost alertate următoarele forte și mijloace: 5 Autospeciale de stingere cu apă și spumă ASAS, 2 Autoscari S42, 2 ambulanțe SMURD B, 1 amulanta SMURD tip C, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple din cadrul Detașamentelor 1 si 2 de pompieri Timisoara, 2 ofiteri, 20 subofiteri.

La sosirea echipajelor de pompieri, dupa efectuarea recunoașterii, s-a constatat că:

  • există degajări masive de fum la nivelul etajelor 1 si 2,
  • au fost evacuati 42 de copii și 41 de părinți;
  • De la sosirea fortelor si mijloacelor la locul interventiei, incendiul nu s-a propagat

La nivelul ISU Timis s-a activat Planul ROSU DE INTERVENTIE si Grupa Operativa”, au transmit reprezentantii ISU Timis, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Te-ar mai interesa: Mineralul esențial pentru buna funcționare a creie...

Pompierii au stabilit că fumul gros a fost provocat de un scurt circuit la echipamentele electrice. Pericolul a fost îndepărtat, iar clădirea a fost ventilată cu ajutorul echipamentelor ISU.

La fața locului au intervenit numeroși pompieri, dar și polițiști și jandarmi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private