Alertă medicală! Pe lângă plămâni, COVID-19 poate afecta inima

Alertă medicală! Pe lângă plămâni, COVID-19 poate afecta inima.

Conform unui studiu publicat în JAMA Cardiology, preluat de farmaciata.ro, virusul SARS-CoV-2 produce daune și inimii, nu doar plămânilor. Persoanele cu afecțiuni cardiovasculare pot dezvolta complicații severe în urma infectării cu acest virus.

Faptul că COVID-19 produce insuficienții respiratorii severe este deja cunoscut în lumea medicală. Recent s-a aflat, însă, că persoanele cu boli cardiace pot suferi complicații. Cocluzia este îngrijorătoare ținând cont de faptul că, în România, principala cauză de mortalitate este cea a afecțiunilor cardiovasculare.

Infecţiile virale pot cauza sindroame coronariene acute, aritmii, dezvoltarea sau exacerbarea insuficienţei cardiace

Afectarea muşchiului inimii poate apărea, în general, în cazul oricărui pacient, cu sau fără boli de inimă. Cu toate acestea, riscul este mai crescut în cazul celor care au deja probleme cardiovasculare, spun specialiştii.

De altfel, într-un buletin clinic al Colegiului American de Cardiologie se arată că rata de deces în cazul pacienţilor cu COVID-19, dar şi cu boli cardiovasculare, este de 10,5%, peste media normală, în cazul deceselor cauzate de coronavirus.

Cele mai expuse sunt persoanele peste 65 de ani, cu afecţiuni coronariene sau hipertensiune. Acestea au un risc mai mare de a contracta coronavirusul. Pe lângă asta, pot avea simptome mult mai severe ale bolii. Revenind la studiul actual, cercetătorii au analizat şi date din trecut referitoare la epidemii de coronavirus şi gripă. Concluziile au relevat faptul că infecţiile virale pot cauza sindroame coronariene acute, aritmii, dezvoltarea sau exacerbarea insuficienţei cardiace.

„Chiar şi în absenţa unor boli cardiace anterioare, este probabil ca muşchii inimii să fie afectaţi de coronavirus. Este rezonabil să ne aşteptăm ca diverse complicaţii cardiovasculare semnificative legate de COVID-19 să apară în cazul pacienţilor simptomatici, ca urmare a răspunsului inflamator ridicat, asociat cu această boală”, a declarat dr. Mohammad Madjid, McGovern Medical School, SUA, coordonatorul studiului.

Astfel, persoanele cardiace ar trebui să acorde o atenție și mai mare sănătății lor și să respecte cu sfințenie măsurile de protecție anti-covid.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

4 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

4 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

5 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

5 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

6 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra