miercuri, octombrie 27, 2021

Decese Covid. Anumite boli care se suprapun infecției cu noul coronavirus omoară de trei ori mai multe persoane decât ucide virusul singur. Mai exact, comorbiditățile sunt cele care cresc enorm riscul

de deces în cazul infecției cu SARS-CoV-2. 

În ordinea periculozității acestea sunt: boli cardiovasculare, bolile de rinichi și cancerele. În plus, în cazul femeilor a apărut un factor de risc complet nou: imunitatea scăzută.

Aceste persoane au un risc de 5,4 ori mai mare de deces. Bolile cronice de rinichi și cele de inimă sunt și ele cauze agravante care pot duce la deces. Pe locul 4 sunt bolile cronice de ficat – hepatite, ciroze.

Decese Covid

Pentru bărbați, în schimb, topul factorilor de risc arată diferit. Peste 9.900 de decese analizate au arătat că cele mai periculoase comorbidități sunt bolile de

inimă, cancerele și suferințele ficatului, urmate de diabet.

Interesant este faptul că atât la femei cât și la bărbați, deși vorbim despre un virus care intră în organism prin nas și afectează sistemul respirator, nu este cel mai periculos pentru cei cu suferințe pulmonare cronice.

Aceste studii arată clar un lucru: acestea sunt categoriile cele mai vulnerabile, care ar trebui, cel mai probabil, să fie printre primele vaccinate, atunci când serul anti-COVID va fi disponibil.

Aceste concluzii vin în urma unui studiu realizat de Institutul Național de Sănătate Publică, după studierea fișelor

a aproape 22.000 de bolnavi de Covid, bărbați și femei, potrivit stirileprotv.ro. 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri