Categories: Ştiri sănătate

Alexandru Rafila, despre antiviralele disponibile în România. „Acest medicament este toxic și trebuie să evităm ca populația să consume un astfel de produs atunci când nu este necesar”

Antiviralele sunt medicamente importante în schema de tratament. Acestea se administrează după indicații stricte, în funcție de forma de boală și debutul acesteia.

Numărul persoanelor infectate şi confirmate cu coronavirus va creşte în următoarea perioadă, pentru că vor fi făcute şi mai multe teste: peste 100.000 zilnic, până la finalul săptămânii viitoare – a declarat în deschiderea şedinţei de guvern ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila.

El a explicat că peste 2.300 de medici de familie au deja contracte cu casele judeţene de asigurări de sănătate şi au început să testeze în cabinetele proprii. În plus, în următoarele zile vor deveni funcţionale cele mai multe centre ambulatorii de evaluare a pacienţilor.

Alexandru Rafila, despre antiviralele disponibile

Ministrul Alexandru Rafila a anunţat şi că în scurt timp va fi disponibilă medicaţia antivirală inovativă.

„Sper să putem să semnăm primul contract chiar în aceste zile, și până spre sfârșitul lunii, așa cum am promis, primele cantități de antivirale inovative să se găsească atât la nivelul spitalelor, cât și la nivelul centrelor ambulatorii de evaluare a pacienților, unde pot primi și tratamentul gratuit.

În plus, toate aceste centre și spitale au Remdesivir, acel antiviral injectabil, au Favipiravir, despre care am făcut o informare pentru populație extrem de accesibilă, aş spune, iar medicamentul Favipiravir se va găsi în scurt timp și în farmacii cu circuit deschis, dar va fi eliberat strict, numai pe bază de prescripție și cu o evidență clară, pentru că e medicament toxic și trebuie să evităm ca populația să consume un astfel de produs atunci când nu este necesar”, a explicat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, potrivit RRA.

Alexandru Rafila a mai precizat că în acest moment mortalitatea în urma infectării cu coronavirus este de 8-10 ori mai mică decât cea înregistrată în luna octombrie.

Recent Posts

Truc benefic pentru sănătate. Cum să îți îmbunătățește starea de spirit. Există  un elixir natural care crește nivelul de serotonină

Truc benefic pentru sănătate. Cum să îți îmbunătățește starea de spirit. Există  un elixir natural…

4 minute ago

SECRETE de scădere a tensiunii arteriale FĂRĂ mendicamente

  Hipertensiunea arterială o afecțiune în care presiunea sângelui în artere este persistent crescută, punând…

35 de minute ago

Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul

Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul personalizat  În…

o oră ago

Cancer: Acestea sunt cele cinci simptome „tăcute” îngrijorătoare ale ”ucigașului tăcut”

Cancer. Potrivit studiilor, există peste 200 de tipuri de cancer, care pot afecta diferite organe…

2 ore ago

Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi: Consecințe negative pentru sănătate

Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi! Evitarea completă a grăsimilor poate duce…

3 ore ago

Și tu asculți muzică în căști? Uite când este afectat auzul

Muzica ascultată în caști poate afecta auzul dacă este ascultată la un volum foarte ridicat…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic