Categories: Expertul zilei

Alexandru Rafila, viztă oficială în Israel la invitația omologului său, Nitzan Horowitz. Cele două țări vor încheia un acord bilateral în domeniul Sănătății

Alexandru Rafila, viztă oficială în Israel la invitația omologului său, Nitzan Horowitz. Cele două țări vor încheia un acord bilateral în domeniul Sănătății.

 România și Israel urmează să încheie un acord bilateral în domeniul Sănătății, privind o amplă colaborare în organizarea asistenței medicale și de sănătate publică, digitalizare și medicină de urgență. Anunțul a fost făcut vineri, 4 martie, după finalul unei vizite efectuate de ministrul prof. univ. dr.Alexandru Rafila în Israel, printr-un comunicat al Ministerului Sănătății (MS).

Alexandru Rafila, viztă oficială în Israel la invitația omologului său, Nitzan Horowitz

Astfel, în cursul zilei de 3 martie 2022, a avut loc vizita oficială în Israel a prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății din România, la invitația omologului său, Nitzan Horowitz.

În cursul dimineții, au avut loc întâlnirile oficiale la sediul ministerului israelian al sănătății, cu ministrul Horowitz și cu principalii săi colaboratori în domeniul organizării asistenței medicale și de sănătate publică, digitalizării și medicinei de urgență.

Cele două țări vor încheia un acord bilateral în domeniul Sănătății

„Cu această ocazie s-au stabilit pașii concreți pentru încheierea, în perioada imediat următoare, a unui acord bilateral în domeniul Sănătății care să faciliteze colaborarea în domeniile menționate și să permită sprijinul reciproc în crizele umanitare și de sănătate publică, inclusiv în criza declanșată de războiul din Ucraina.

Dezvoltarea serviciilor medicale ambulatorii și aspecte legate de sistemul public de asigurări de sănătate au fost, de asemenea, subiecte abordate de partea română”, se arată în comunicatul MS.

A fost discutată și tema privind creșterea accesului universităților de medicină din România la pregătirea studenților din Israel.

La sfârșitul întâlnirii, ministrul român al Sănătății l-a invitat pe omologul său într-o vizită oficială în România, iar acesta a acceptat invitația.

În a doua parte a zilei, ministrul Alexandru Rafila a vizitat centrul medical Sourasky, unde s-a întâlnit cu președintele acestei organizații, prof. dr. Ronni Gamzu și au vizitat secțiile de oncologie, radioterapie, cardiologie intervențională și de terapie a durerii din Spitalul Ichilov, care aparține acestui centru medical.

Schimbul de experiență, trainingul specialiștilor români și accesul la resurse terapeutice pentru pacienții din România au fost abordate și s-a stabilit un calendar concret de implementare.

Recent Posts

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

28 de minute ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

58 de minute ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

o oră ago

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

2 ore ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

2 ore ago

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

3 ore ago

Citeste si: