vineri, iunie 2, 2023

În urma unei declarații de presă, Raed Arafat a anunțat că România va trimite Ucrainei 11 ambulanțe. Este o solicitare primită din partea Ucrainei, de a asigura astfel de ambulanţe pentru transportul de răniţi.

”Vom dona Ucrainei 11 ambulanțe de urgență din rezerva Serviciului de Ambulanță. Din păcate, nu putem da unele noi, pentru că sunt din fonduri europene, de aceea dăm ambulanțe vechi, dar ne asigurăm că sunt operaționale”, a spus șeful DSU.

Te-ar mai interesa: Igiena menstruală, un lux pentru multe femei din R...

Reprezentanţii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă şi cei ai serviciilor de ambulanţă de unde vor fi preluate aceste maşini au primit solicitarea de a le face o revizie completă şi de a le verifica înainte să fie predate în Ucraina.

„În acest moment avem tabere pentru refugiați. ISU a transferat către zona de graniță o mare parte din taberele pe care le avem în dotare.

Capacitatea noastră, doar în tabere, este de aproximativ 7.000 de locuri. Încă nu toate sunt ridicate. Acum sunt ridicate doar o parte din ele, care asigură capacitatea de cazare necesară pentru momentul actual.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Stresul, atacul de panic...

Ridicarea unei tabere durează maxim 6-8 ore, deci la orice semn că mai este nevoie să ridicăm dintre ele sau să mai suplimentă, pentru că fiecare dintre ele are o capacitate de 200 de persoane, dar ele pot fi puse paralel și să fie de mai multe, cum este cea de la Siret. Aceea este de 400 de persoane

Acum avem 676 persoane implicate și personal IGSU, la care se adaugă și personal de la DSU, care este mobilizat în două zone, la Isaccea și la Siret.

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

(…) Referitor la centrele de cazare pe care le avem, capacitatea totală este de 3.511 locuri”, a declarat Raed Arafat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private