Aliment SĂNĂTOS pentru slăbit și mâncat sănătos. Secretul rețetei perfecte constă în…

Primăvara, organismul este destul de slăbit și are nevoie de vitamine și minerale. Pentru a se reface și pentru a funcționa la capacitate maximă, există un aliment extrem de sănătos.

Aliment SĂNĂTOS pentru slăbit și mâncat sănătos. Secretul rețetei perfecte constă în…

Este vorba despre ștevie, o plantă perenă, foarte răspândită în România. Crește spontan primăvara, pe pășunile din zonele de deal și de munte, în jurul stânelor, în grădinile necultivate etc. Frunzele ei proaspete sunt recomandate în prepararea mâncărurilor sănătoase, însă nu foarte multe persoane știu cum să le prepare corect.

Tocănița de ștevie este o opțiune bună pentru un preparat sănătos. Este bogată în minerale, dar și gustos, însă cel mai important aspect este alegerea frunzelor.

Greșelile din bucătărie

Pentru a obține o tocăniță delicioasă, frunzele de ștevie trebuie să fie tinere și proaspete, un lucru pe care multe bucătărese nu îl iau în calcul la prepararea acestei rețete. Totodată, un alt secret pentru un gust bun este faptul că frunzele de ștevie trebuie opărite mai întâi timp de cinci minute.

În ceea ce privește ingredientele necesare, acestea sunt:

  • 10 legături ştevie
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 legături usturoi
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură boia dulce
  • patrunjel
  • piper
  • ulei
  • sare

Mod de preparare:

Se pun la fiert doi litri de apă alături de sare, iar până aceasta fierbe se curăță ștevia de cotoare și se spală sub jet de apă. Aceasta trebuie opărită timp ce 5 minute la cu focul stins, până în momentul în care apa devine gălbui-verzuie.

Cum se pregătește corect ștevia?

Bucătăresele trebuie să oprească două căni din această zeamă, iar restul se răstoarnă în sita inoxidabilă la scurs. Ceapa și usturoiul trebuie tăiate mici, în fire, curățate și spălate. Apoi se încinge o tigaie cu două linguri de ulei unde se călesc timp de maxim patru minute ceapa și usturoiul, peste care se adaugă boiaua și se amestecă, apoi făina și se continuă amestecare.

Bulionul se adaugă de abia la final, iar întreg preparatul se amestecă în continuare. Se adaugă apoi treptat zeama rămasă de la fiertul șteviei, iar ștevia se taie în fâșii late.

Se pune și cuptorul la încălzit, la putere maximă, iar după ce ștevia este amestecată cu compoziția de mai sus se adaugă și pătrunjelul deasupra. Tot ceea ce s-a obținut se va transfera într-un vas de ceramică și se pune la copt. Trebuie să stea aproximativ 30 de minute, până la momentul în care va prinde o crustă vizibilă, potrivit Capital.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

24 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

54 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică