joi, mai 26, 2022

Primăvara, organismul este destul de slăbit și are nevoie de vitamine și minerale. Pentru a se reface și pentru a funcționa la capacitate maximă, există un aliment extrem de sănătos.

Aliment SĂNĂTOS pentru slăbit și mâncat sănătos. Secretul rețetei perfecte constă în…

Este vorba despre ștevie, o plantă perenă, foarte răspândită în România. Crește spontan primăvara, pe pășunile din zonele de deal și de munte, în jurul stânelor, în grădinile necultivate etc. Frunzele ei proaspete sunt recomandate în prepararea mâncărurilor sănătoase, însă nu foarte multe persoane știu cum să le prepare corect.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței: care sunt cele 4 grupuri cu risc...

Tocănița de ștevie este o opțiune bună pentru un preparat sănătos. Este bogată în minerale, dar și gustos, însă cel mai important aspect este alegerea frunzelor.

Greșelile din bucătărie

Pentru a obține o tocăniță delicioasă, frunzele de ștevie trebuie să fie tinere și proaspete, un lucru pe care multe bucătărese nu îl iau în calcul la prepararea acestei rețete. Totodată, un alt secret pentru un gust bun este faptul că frunzele de ștevie trebuie opărite mai întâi timp de cinci minute.

În ceea ce privește ingredientele necesare, acestea sunt:

  • 10 legături ştevie
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 legături usturoi
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură boia dulce
  • patrunjel
  • piper
  • ulei
  • sare

Mod de preparare:

Se pun la fiert doi litri de apă alături de sare, iar până aceasta fierbe se curăță ștevia de cotoare și se spală sub jet de apă. Aceasta trebuie opărită timp ce 5 minute la cu focul stins, până în momentul în care apa devine gălbui-verzuie.

Te-ar mai interesa: Studiu: Testele genetice pot reduce riscul afecțiu...

Cum se pregătește corect ștevia?

Bucătăresele trebuie să oprească două căni din această zeamă, iar restul se răstoarnă în sita inoxidabilă la scurs. Ceapa și usturoiul trebuie tăiate mici, în fire, curățate și spălate. Apoi se încinge o tigaie cu două linguri de ulei unde se călesc timp de maxim patru minute ceapa și usturoiul, peste care se adaugă boiaua și se amestecă, apoi făina și se continuă amestecare.

Te-ar mai interesa: Ce sunt adaptogenii și cum vă pot ajuta să vă îmbu...

Bulionul se adaugă de abia la final, iar întreg preparatul se amestecă în continuare. Se adaugă apoi treptat zeama rămasă de la fiertul șteviei, iar ștevia se taie în fâșii late.

Se pune și cuptorul la încălzit, la putere maximă, iar după ce ștevia este amestecată cu compoziția de mai sus se adaugă și pătrunjelul deasupra. Tot ceea ce s-a obținut se va transfera într-un vas de ceramică și se pune la copt. Trebuie să stea aproximativ 30 de minute, până la momentul în care va prinde o crustă vizibilă, potrivit Capital.

Te-ar mai interesa: Pfizer va vinde toate medicamentele sale brevetate...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private