Alimente benefice pentru pancreas. AȘA poți evita pancreatita

Din cuprinsul articolului

Pancreasul este responsabil de producerea de hormoni și de reglarea nivelului de zahăr din sânge. Este o glandă situată în spatele stomacului și în fața coloanei vertebrale care produce sucuri care ajută la descompunerea alimentelor și a hormonilor care îndeplinesc funcția menționată mai sus.

Printre funcțiile sale se numără și acela de a ajuta la procesul de digestie, așa că dacă pancreasul este bolnav, întregul metabolism este afectat, conform Medline Plus, site-ul Bibliotecii Naționale de Medicină din Statele Unite.

Printre problemele asociate cu pancreasul se numără pancreatita, cancerul pancreatic și fibroza chistică.

Asadar, este important sa îl detoxifiezi si primul lucru de facut este sa lasi deoparte obiceiurile alimentare proaste, consumul de alcool, tutun, sa nu mai consumi junk food si sa faci controale medicale frecvente.

Better with health a enumerat o serie de alimente care pot fi benefice pentru acest organ, deoarece ajută la reducerea inflamației și la prevenirea bolilor menționate mai sus. Unele dintre dintre ele sunt:

Ceai verde

Această băutură are proprietatea de a dezumfla atât pancreasul, cât și ficatul. Acest lucru se datorează faptului că are substanțe numite catechine, care ajută și la îmbunătățirea funcției ambelor organe.

Ulei de masline

Acest aliment este unul dintre puținele grăsimi care sunt recomandate organismului. Beneficiile sale pentru sănătate se extind asupra pancreasului, deoarece previne inflamația și ajută la purificarea toxinelor care sunt dăunătoare acestui organ.

Important este să nu abuzăm de consumul lui, pentru că, după cum am menționat, este totuși o grăsime care, în exces, poate aduce complicații cardiovasculare. Puțin în salată sau pe pâine prăjită este suficient.

Sfeclă și morcov

Sfecla oferă mangan, esențial pentru sănătatea oaselor, ficatului, rinichilor și pancreasului. În ceea ce privește morcovul, acesta facilitează eliminarea activă a toxinelor, îmbunătățind activitatea pancreasului în organism.

Aceste ingrediente pot fi transformate într-un suc care contine: o sfecla, un morcov, 200 de mililitri de apa si 50 de mililitri de suc de lamaie.

Avocado

Avocado este unul dintre alimentele fundamentale din alimentația oamenilor și este recomandat în multe probleme de sănătate, deoarece conține o varietate de micronutrienți și mononesaturați.

Acest aliment conține glutation, un compus care este derivat din aminoacizi care ajută pancreasul și ficatul să reducă toxinele care se găsesc în interior.

În plus, consumul de avocado poate fi favorabil pentru reglarea zahărului, ajutând astfel la funcțiile pancreasului producătoare de insulină.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

2 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

3 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

3 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

4 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

4 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

5 ore ago

Citeste si: