Sari la conținut

Alimente benefice pentru pancreas. AȘA poți evita pancreatita

cancer pancreatic
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Durerea de stomac, semn subtil pentru cancerul pancreatic

Din cuprinsul articolului

Pancreasul este responsabil de producerea de hormoni și de reglarea nivelului de zahăr din sânge. Este o glandă situată în spatele stomacului și în fața coloanei vertebrale care produce sucuri care ajută la descompunerea alimentelor și a hormonilor care îndeplinesc funcția menționată mai sus.

Printre funcțiile sale se numără și acela de a ajuta la procesul de digestie, așa că dacă pancreasul este bolnav, întregul metabolism este afectat, conform Medline Plus, site-ul Bibliotecii Naționale de Medicină din Statele Unite.

Printre problemele asociate cu pancreasul se numără pancreatita, cancerul pancreatic și fibroza chistică.

Asadar, este important sa îl detoxifiezi si primul lucru de facut este sa lasi deoparte obiceiurile alimentare proaste, consumul de alcool, tutun, sa nu mai consumi junk food si sa faci controale medicale frecvente.

Better with health a enumerat o serie de alimente care pot fi benefice pentru acest organ, deoarece ajută la reducerea inflamației și la prevenirea bolilor menționate mai sus. Unele dintre dintre ele sunt:

Ceai verde

Această băutură are proprietatea de a dezumfla atât pancreasul, cât și ficatul. Acest lucru se datorează faptului că are substanțe numite catechine, care ajută și la îmbunătățirea funcției ambelor organe.

Ulei de masline

Acest aliment este unul dintre puținele grăsimi care sunt recomandate organismului. Beneficiile sale pentru sănătate se extind asupra pancreasului, deoarece previne inflamația și ajută la purificarea toxinelor care sunt dăunătoare acestui organ.

Important este să nu abuzăm de consumul lui, pentru că, după cum am menționat, este totuși o grăsime care, în exces, poate aduce complicații cardiovasculare. Puțin în salată sau pe pâine prăjită este suficient.

Sfeclă și morcov

Sfecla oferă mangan, esențial pentru sănătatea oaselor, ficatului, rinichilor și pancreasului. În ceea ce privește morcovul, acesta facilitează eliminarea activă a toxinelor, îmbunătățind activitatea pancreasului în organism.

Aceste ingrediente pot fi transformate într-un suc care contine: o sfecla, un morcov, 200 de mililitri de apa si 50 de mililitri de suc de lamaie.

Avocado

Avocado este unul dintre alimentele fundamentale din alimentația oamenilor și este recomandat în multe probleme de sănătate, deoarece conține o varietate de micronutrienți și mononesaturați.

Acest aliment conține glutation, un compus care este derivat din aminoacizi care ajută pancreasul și ficatul să reducă toxinele care se găsesc în interior.

În plus, consumul de avocado poate fi favorabil pentru reglarea zahărului, ajutând astfel la funcțiile pancreasului producătoare de insulină.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: