Alimente indicate pentru reducerea colesterolului. Ce trebuie să incluzi în dieta ta?

Colesterolul, în ciuda controverselor, poate fi benefic în unele cazuri. Colesterolul se regăsește sub două forme: colesterolul benefic pentru sănătate, cunoscut și sub denumirea de colesterol HDL și colesterol dăunător, colesterolul LDL. Colesterolul LDL trebuie evitat, întrucât poate contribui la dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare. Iată ce alimente ajută la reducerea colesterolului LDL, împiedicând absorbția acestuia în organism.

Anumite alimente sunt benefice în lupta împotriva colesterolului LDL. Acesta este colesterolul dăunător care se poate depune în interiorul arterelor, blocând circulația corespunzătoare a sângelui. Acestea au substanțe care acționează împotriva depunerii de colesterol ajută la reducerea colesterolului existent în organism. Iată ce alimente trebuie să introduci în alimentația ta, potrivit DC Medical.

„Nucile și alți sâmburi. Consumul de migdale, nuci, alune și alte tipuri de sâmburi este bun pentru inimă. Ai nevoie de 56 de grame pe zi ca să scazi cu 5% nivelul de colesterol „rău” LDL.

Mere, struguri, fructe de pădure, căpșuni, citrice. Aceste fructe sunt bogate în pectină, un tip de fibră solubilă care scade LDL. Atenție, însă, la zahărul pe care-l conțin. Chiar dacă este natural, consumul excesiv nu este recomandat.

Pește gras. Consumat de două-trei ori pe săptămână, peștele gras poate scădea LDL în două moduri: prin înlocuirea cărnii (care conține grăsimi saturate stimulând LDL) și prin furnizarea de grăsimi omega-3 (care scad LDL). Omega-3 reduce trigliceridele din fluxul sanguin.

Soia. Soia simplă, tofu și laptele de soia erau cândva considerate o modalitate foarte eficientă de scădere a colesterolului. Analizele au arătat însă că efectul este mai modest – consumând 25 de grame de proteină de soia pe zi (echivalentul a 280 grame tofu sau două căni și jumătate de lapte de soia) scade colesterolul LDL cu 5- 6%.

Ovăzul. Conține 1 – 2 grame de fibre solubile, dar dacă îl consumați cu felii de banană sau câteva căpșuni, adăugați încă o jumătate de gram. Teoretic, conform ghidurilor actuale, trebuie să consumăm zilnic 20 până la 35 de grame de fibre, din care cel puțin 5 – 10 grame să fie fibre solubile”, recomandă DC Medical.

Recent Posts

Prognoza meteo de Paște: Ploi în jumătate de ţară, cald în cealaltă jumătate

Avertizare meteorologică de Paște. ANM a făcut noi avertizări meeorologice: Sun prognozate ploi pe jumătate…

3 minute ago

Anevrismul aortic. Medicamentul care poate salva multe vieți

Anevrismul de aortă este o dilatare patologică a unui segment al aortei, cu o tendință…

33 de minute ago

5 motive pentru care membrele tale amorțesc în timp ce dormi

5 motive pentru care membrele tale amorțesc în timp ce dormi! Potrivit experților, amorțeala membrelor…

o oră ago

Ceaiul care ajută la reumatism și la controlul zahărului din sânge

De aceea, iubitorii de ceai sunt mereu în căutarea unor variante care pot aduce beneficii…

2 ore ago

Sâmbăta Mare 2024. Tradiții și obiceiuri: Ce NU ai voie să faci

Sâmbăta Mare 2024. Sâmbăta Mare este ultima zi înainte de Paște. Pentru credincioși, este o…

2 ore ago

Horoscop de weekend 3-6 mai: Surprize mari pentru zodii

Horoscop de weekend 3-6 mai: Surprize mari pentru zodii. Pentru Berbec, eforturile fizice aduc armonie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic