Categories: Ştiri sănătate

Alimente INTERZISE în boala de reflux gastroesofagian. Ferește-te cât poți de ele!

Refluxul gastroesofagian este o problemă frecventă în care acizii din stomac revin în esofag, provocând diverse simptome incomode (cum ar fi arsuri la stomac) și chiar unele complicații minore.

Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, dar unul care este deosebit de comun este că există leziuni ale sfincterului esofagian inferior, mușchiul care „închide” în mod normal partea superioară a stomacului.

Ce alimente ar trebui evitate?

Oricum ar fi, adevărul este că este posibil într-o anumită măsură să minimizăm disconfortul care derivă din refluxul gastroesofagian pur și simplu având grijă de ceea ce mâncăm. Asta pentru că tipul de alimente pe care le consumăm influențează cantitatea de acid pe care o generează stomacul, astfel încât acestea pot accentua sau diminua problema.

Prin urmare, consumul de alimente potrivite devine deosebit de important în gestionarea cazurilor de boală de reflux gastroesofagian (GERD), care este o formă severă și cronică de reflux.

Astfel, atunci când suferim de reflux gastroesofagian ar trebui să evităm alimentele bogate în grăsimi (cum ar fi chipsuri, unt, lapte integral, bucăți grase de carne, deserturi, sosuri cremoase…), fructele foarte acide (roșii, citrice, ananas) , alimente picante (usturoi, ceapa, ardei iute) si altele care sunt iritante, cum ar fi bauturile alcoolice sau cafeaua.

Acest lucru se datorează faptului că fie determină stomacul să genereze mai mult acid pentru a le putea digera, fie ridică și mai mult pH-ul sucurilor stomacale, fie se irită singur.

Ce alimente sunt recomandate?

Pe lângă faptul că nu amplifică disconfortul, există unele alimente care realizează o oarecare alinare la anumite persoane. Trebuie remarcat, totuși, că, în orice caz, eficacitatea acestuia variază în funcție de individ, așa că este necesar să le testați pe fiecare și să vă evaluați propria experiență.

În acest sens, unii pacienți au raportat că au simțit o oarecare ușurare a simptomelor de reflux esofagian după ce au consumat legume (sărace în zahăr și grăsimi), ghimbir, ovăz integral, fructe non-citrice, carne slabă, pește și crustacee, albușuri de ou și grăsimi, legume sanatoase cu moderatie (avocado, nuci, fructe uscate, ulei de susan, ulei de floarea soarelui, seminte de in…).

Recent Posts

6 semne timpurii de tumoră pe creier pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

O tumoră pe creier reprezintă o creștere anormală a celulelor din creier și este o…

30 de minute ago

Incendiu de mari proporții în Sectorul 2 din Capitală

Pompierii intervin, marţi, pentru stingerea unui incendiu produs la două case de pe strada Culea…

34 de minute ago

Metoda simplă cu ajutorul căreia poți beneficia de o pensie mai mare. Anunțul Guvernului

Ministrul Muncii a vorbit despre modul în care pensionarii își pot asigura o pensie mai…

o oră ago

ANM anunță când vine canicula în România. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Potrivit meteorologilor, va ploua în prima săptămâna prognozată. În ceea ce privește temperaturile, acestea vor…

2 ore ago

Atacurile de gută sunt extrem de dureroase. Cum poți gestiona durerea epuizantă

Atacurile de gută pot fi extrem de dureroase și epuizante. Pacienții care experimentează un astfel…

2 ore ago

Citeste si: