Alimentul care distruge celulele canceroase mai eficient decât medicamentele

Majoritatea oamenilor au auzit că turmericul este o armă puternică împotriva cancerului, iar studiile științifice i-au dovedit eficacitatea. Însă puțini știu că și ghimbirul, ”ruda” turmericului, are efecte incredibile în combaterea aceste boli.

Cum funcționează ghimbirul

La fel ca în cazul turmericului, proprietățile anticancerigene ale ghimbirului se datorează antioxidanților pe care îi conține și a capacității de a combate inflamația, una din cauzele dezvoltării celulelor canceroase.

Antioxidanții luptă cu cancerul prin reducerea stresului oxidativ și prin stimularea sistemului imunitar să distrugă celulele canceroase.

Dovezi științifice

Într-un studiu realizat la Universitatea de Stat din Georgia, oamenii de știintă care au făcut teste pe șoareci de laborator au constatat că ingestia regulată de extract de ghimbir poate reduce dimensiunea tumorilor de prostată cu un impresionant 56%.

Există aproape 17 alte studii pe animale de laborator și pe subiecți umani care arată ghimbirul a fost un tratament eficient atât pentru reducerea dimensiunii tumorilor dar și pentru prevenirea răspândirii cancerului la alte părți ale corpului.

Cum inflamația cronică este responsabilă și de apariția altor boli precum artrita reumatoida, astmul, sindromul colonului iritabil, ghimbirul poate preveni și aceste boli.

Cum adaugi ghimbirul în alimentație

Poți adăuga ghimbir într-o mulțime de preparate: în stir-fries, acele amestecuri de legume diferite care se fac de regulă în wok cu morcovi, țelină, broccoli, ciuperci, varză, ardei gras, mazăre. Poate fi adăugat în supe. Trebuie să dai puțin ghimbir prin răzătoare și să-l presari deasupra supei tale preferate.

Ceai de ghimbir:

Rădăcina de ghimbir se dă prin răzătoare până se obțin două-trei lingurițe de răzătură. Peste ghimbir se toarnă apă fierbinte, care a clocotit.

Acoperim mixtura, lăsând-o câteva minute să infuzeze bine. Ulterior se poate adăuga și suc proaspăt de lămâie, după preferință.

Când se răcește, putem pune și o linguriță de miere (de tei sau salcâm). Îl trecem printr- o strecurătoare ca să scăpăm de răzătură și îl consumăm cât este cald.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

10 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

11 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

11 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

12 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic