Alimentul ideal pentru cei cu gută. Cum să-l consumi ca să elimini acidul uric în exces

Din cuprinsul articolului

Alimentul ideal pentru cei cu gută. Guta este o boală metabolică ce implică metabolismul purinelor, produși ce se regăsesc în proteinele pe care le ingerăm zilnic și prin a căror metabolizare rezultă acidul uric.
Din cauza dezechilibrului apărut la nivelul acestui metabolism al purinelor, producția de acid uric este crescută, acesta acumulându-se în cantități mari în sânge și în consecință și la nivelul țesuturilor și al articulațiilor, ducând la inflamarea articulației, provocând durere.
Energizant, stimulant digestiv, remediu împotriva răcelii și al grețurilor, fortifiant al imunității: ghimbirul este pur și simplu o minune pentru sănătate. O sursă bogată de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrați, fibre, seleniu, sodiu, vitamine (C, E, B6) ghimbirul se poate consuma în atât de multe variante: în supe, ceaiuri, murat, zaharisit, macerat.

Alimentul ideal pentru cei cu gută

Pentru a trata guta, acest condiment se folosește după cum urmează:

La o cană de apă clocotită se adaugă cam 2-3 cm de de rădăcină de ghimbir curățat de coajă, spălat și dat pe răzătoare. Se lasă vasul acoperit timp de cinci-zece minute și se bea acest ceai cel puțin o dată pe zi. 

Suc de castraveți

Sucul de castraveți scade temperatura organismului, este alcalin și ajută la eliminarea acidului uric din articulații, potrivit healthylivinghouse.com. Dacă suferi de gută, este indicată o cură de detoxificare pe bază de castravete, ghimbir și țelină, care te va ajuta să elimini toxinele.

Pentru această băutură, ai nevoie de un castravete de mărime medie, două bucăți de țelină, o felie de lămâie și un cm de rădăcină de ghimbir. Spală ingredientele, taie-le și adaugă-le în blender. Bea sucul obținut o dată sau de două ori pe zi.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

3 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

4 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

4 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

5 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

5 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic