Alimentul puternic pentru slăbit: antiinflamator și plin de antioxidanți

La fel ca și fructele, legumele sunt o parte importantă a unei diete sănătoase. Sunt alimente care nu ar trebui să lipsească, deoarece furnizează nutrienți cheie pentru organism, cum ar fi vitamine, minerale, fibre și apă. Consumul lor regulat ajută la prevenirea diferitelor boli netransmisibile, cum ar fi diabetul, cancerul și hipertensiunea arterială.

Una dintre legumele importante este conopida. Este o legumă din familia cruciferelor, bogată în proteine, potasiu, acid folic și vitamina C. Are un conținut ridicat de apă. Componenta sa principală este apa, ceea ce o face un aliment cu un consum redus de energie, potrivit Fundației Spaniole de Nutriție (FEN). În ceea ce privește vitaminele, prezența vitaminei C contribuie la protecția celulelor împotriva daunelor oxidative și îmbunătățește absorbția fierului.

„Folații contribuie la formarea normală a celulelor sanguine și la funcționarea sistemului imunitar”, precizează sursa citată. În mod similar, potrivit site-ului spaniol Consalud, minerale precum potasiul contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și a mușchilor, precum și la menținerea unei tensiuni arteriale normale.

Toți acești compuși atribuie conopidei o serie de proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, sățioase, circulatorii, hipolipemiante, laxative, relaxante, anticancerigene, antidiabetice, de întinerire, imunitare și antibacteriene, potrivit portalului de sănătate și wellness Tua Saúde.

conopida

Bună pentru pierderea în greutate

Pentru că este săracă în calorii, conopida este o alternativă bună pentru cei care vor să își mențină o greutate sănătoasă sau să piardă câteva kilograme în plus, arată site-ul de lifestyle unCOMO. În plus, este o legumă cu un conținut ridicat de fibre, care ajută la generarea senzației de sațietate, reducând astfel probabilitatea de a mânca în exces sau de a consuma alimente nesănătoase. Acest nutrient ajută, de asemenea, la îmbunătățirea tranzitului intestinal și a digestiei, prevenind inflamațiile abdominale.

De asemenea, potrivit Tua Saúde, acest aliment este bogat în triptofan, un aminoacid care ajută la controlul anxietății și la îmbunătățirea stării de bine. Prin urmare, această legumă poate ajuta la pierderea în greutate în cazul persoanelor care suferă de compulsie alimentară.

În plus, conopida este bună pentru combaterea problemelor inflamatorii. Acest lucru se datorează faptului că, potrivit unCOMO, conține un compus numit sulforafan, care s-a dovedit că inhibă inflamația la nivel molecular. Îndeplinind această funcție, acest aliment contribuie la prevenirea unor afecțiuni precum artrita, bolile de inimă și anumite tipuri de cancer.

Bogată în antioxidanți

Pe de altă parte, această legumă este o sursă importantă de antioxidanți precum betacarotenul, quercetina și kaempferolul, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi dăunători și protejează organismul de efectele nocive ale acestora. Astfel, încorporarea acestei legume în alimentație are potențialul de a întări sistemul de apărare al organismului, împiedicând apariția diferitelor boli și prevenind îmbătrânirea prematură.

Un alt beneficiu este că ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Aceasta deoarece această legumă conține vitamina C, glicozină, izotiocianați și sulforafan, care sunt compuși bioactivi cu acțiune antioxidantă și antiinflamatoare care îmbunătățesc sănătatea arterelor și circulația sângelui, prevenind boli precum accidentul vascular cerebral și hipertensiunea arterială.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

7 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

7 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

8 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

8 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

9 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

9 ore ago

Citeste si: