Sari la conținut

Alimentul bogat în antioxidanți, care reduce inflamația și îți asigură un sistem imunitar puternic

Conopida a revenit enorm în ultimii ani. În timp ce o puteți prăji sau găti la abur pentru un mod rapid și gustos de a vă introduce legumele, puteți, de asemenea, să fiți destul de creativ cu o. De la aripioare de conopidă la orez cu conopidă, această legume cruciferă poate înlocui aproape orice – chiar și până în prezent, fripturile și crusta de pizza. Are un conținut scăzut de calorii, carbohidrați și grăsimi, așa că este ușor de înțeles de ce este popular în rândul persoanelor cu dietă keto și a persoanelor cu diabet care caută opțiuni alimentare cu conținut scăzut de carbohidrați.

Cu toate acestea, conopida albă recunoscută nu este singura opțiune. Există soiuri violet, portocaliu și verde, datorită diferiților pigmenți (care sunt de obicei și antioxidanți, așa că variați culorile pentru mai mulți nutrienți). Indiferent de nuanță, toată conopida tinde să aibă o aromă similară – blândă și de nucă, cu o ușoară dulceață.

1. Conopida este bogată în antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi

„Făcând parte din familia brassica (vegetale crucifere), conopida este bogată în tipuri speciale de antioxidanți numiți fitochimici, despre care se știe că ajută la combaterea radicalilor liberi care provoacă deteriorarea și îmbătrânirea celulelor noastre”, spune Jenna Volpe, RDN, care este cu sediul în Austin, Texas. Ea adaugă că conopida conține, de asemenea, antioxidanți precum antoxantine, flavonoide, clorofilă, quercetină și acid cumaric.

Radicalii liberi sunt atomi instabili care fac ravagii în celule, dar antioxidanții sunt uneori denumiți „captatori de radicali liberi”, deoarece îi stabilizează și îi neutralizează.

conopida

Radicalii liberi apar în mod natural în organism, dar alte surse sunt peste tot în jurul nostru – expunerea la soare fiind una mare.

O dietă bogată în antioxidanți poate ajuta la atenuarea efectelor nocive ale radicalilor liberi și poate avea efecte pozitive asupra bolilor precum bolile cardiovasculare, osteoporoza, cancerul și altele, potrivit unei recenzii publicate în 2021 în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare.

2. Conopida luptă împotriva inflamației, reducând potențial riscul de îmbolnăvire

Există un ucigaș tăcut în libertate și este cunoscut sub numele de inflamație. Potrivit cercetărilor publicate în 2020 în Nature Medicine, inflamația cronică contribuie la unele dintre principalele boli și cauze ale mortalității la nivel mondial, cum ar fi bolile de inimă, cancerul, diabetul și bolile de rinichi.

Mulți factori contribuie la inflamație, iar alegerile alimentare sunt printre aceștia. Unele alimente provoacă inflamația, în timp ce altele o reduc. Conopida este printre acestea din urmă.

3. Conopida poate susține un sistem imunitar sănătos cu niveluri ridicate de vitamina C

Portocale, ardei gras, căpșuni – aceste fructe și legume sunt bogate în vitamina C și sunt considerate benefice pentru sistemul tău imunitar. Obținerea suficientă a vitaminei C prin alimente afectează pozitiv sănătatea imunitară și reduce susceptibilitatea la infecții, potrivit unei recenzii publicate în 2020 în Frontiers in Immunology.

Acum puteți adăuga conopida la listă. O porție de conopidă face o reducere semnificativă a necesarului zilnic de vitamina C.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel