Categories: Stil de viaţă

Alimentul viitorului, recomandat de NASA. Sursă excelentă de iod și de proteine vegetale. Detoxifiază ficatul și crește imunitatea

Alimentul recomandat de NASA. Spirulina este o sursă excelentă de proteină vegetală, așadar ar trebui să fie nelipsită din meniurile vegetarienilor și veganilor.

Alga supranumită ”minune” abundă în fier și calciu, două minerale indispensabile organismului. Verdele este culoarea vitalității, de aceea este recomandat să avem zilnic ceva verde la masa noastră. Plantele pot fi folosite cu succes în smoothie-uri revigorante, întrucât sunt adevărate bombe de vitamine.

Alga minune pe nume spirulina este ușor de întrebuințat, mai ales în varianta pudră, iar beneficiile consumului sunt notabile.

Spirulina conține mai multă proteină decât carnea sau soia. Natura sa nu o poate face sursă principală de proteină, dar poate fi un supliment binevenit.

Spirulina mai conține 8 aminoacizi esențiali, cantități impresionante de vitamine B ( B2 și B1), atât de necesare organismului pentru metabolizarea carbohidraților în energie.

O singură linguriță de spirulină conține 15% din doza zilnică recomandată de riboflavină și tiamină.

Mai mult, o singură linguriță de spirulină pulbere acoperă 11% din necesarul zilnic de fier.

Este bogată în minerale precum potasiu, calciu, zinc, magneziu, mangan, seleniu, fier și fosfor.

În plus, conține antioxidanți și carotenoide importante, acid gamma-linolenic (GLA), un acid gras important pentru piele, încheieturi și sănătatea cardiovasculară.

Iată ce se petrece în organismul alimentat cu spirulină:

Flora intestinală este sănătoasă, sistemul digestiv nu are probleme, se îmbunătățesc energia și sănătatea metabolică.

Avem un sistem imunitar întărit, are loc regenerarea celulară. Spirulina reduce riscul de a dezvolta cataractă sau degenerescență maculară.

De asemenea, spirulina previne bolile hepatice, ciroza și hepatita. Ajută în alergii și datorită conținutului bogat de clorofilă, detoxifiază și curăță corpul de metale grele sau radiații.

Studiile ne arată că spirulina poate reduce inflamațiile, nivelul trigliceridelor, colesterolul total, îmbunătățind HDL-ul, dar și nivelul tensiunii arteriale.

Spirulina se consumă cel mai bine fie ca tablete naturiste sau ca pudră ce poate fi adăugată în smoothie-uri sau salate, devenind astfel un aliat de nădejde al sănătății noastre.

Caracterizată ca fiind un „superaliment“, spirulina este atât de bogată în nutrienţi încât o dietă bazată pe apă şi pe această algă poate să susţină buna funcţionare a organismului.

„Istoric vorbind, consumul de spirulină ne duce în cele mai vechi timpuri, pe vremea civilizațiilor Aztece. De-a lungul timpului, s-a descoperit că pe lângă energia pe care ți-o dă, această algă are proprietatea de a-ți detoxifia ficatul și de a-ți întări sistemul imunitar deoarece este extrem de bogată în proteine și nutrienți precum fier, potasiu, magneziu, fosfor, calciu și beta-caroten”, afirmă farm. cercet. Biosunline – dr. Anca Pop.

Studiată și de NASA

Interesant este faptul că cei de la NASA, spune dr.  Pop, au realizat numeroase studii despre această algă-minune și au descoperit că 1 kg de spirulină are aceleași proprietăți nutritive ca 1,000 de kg de legume. „Ținând cont de acest lucru, nu e de mirare că spirulina ar reprezenta un beneficiu major la dietă de slăbire, mai ales că reduce și pofta de mâncare”, mai spune specialista.

Multe diete pentru slabit exclud anumite grupe de alimente importante pentru aportul lor de vitamine si minerale. Este maiales cazul vitaminelor din grupul B (cand sunt excluse carnea si alimentele bogate in amidon) sau al celor liposolubile de tipul A, D si E (daca se mananca doar preparate fara grasime sau daca au fost excluse materiile grase de tipul ulei sau unt).

Are și contraindicații

Deși e bună pentru majoritatea oamenilor, spirulina are însă și contraidicații în mod special pentru cei alergici la iod sau la fructe de mare, pentru cei cu boli auto-imune (lupus, scleroză etc. ), iar gravidele trebuie să consulte medicul înainte de cura cu spirulină. De asemenea, și cei care iau medicamente de coagulare a sângelui este indicat să ceară mai întâi sfatul specialistului!

Acest articol este informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

 

Recent Posts

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

22 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

52 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică