Categories: Iaşi

Ambulatorul Spitalului „Constantin Parhon” din Iaşi, reabilitat cu bani din PNRR

Ambulatorul Spitalului „Constantin Parhon” din Iaşi va fi reabilitat cu fonduri din PNRR, valorea proiectului depăşind 20 de milioane de lei.

După finalizarea lucrărilor, activitatea spitalului se va îmbunătăţi prin separarea celor două fluxuri medicale, respectiv a bolnavilor internaţi de cei care sunt consultaţi şi trataţi în ambulator.  În plus, la Spitalul Parhon vor exista şi noi specialităţi, a declarat pentru Radio România Iaşi purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Ionuţ Nistor.

„Sunt, pe de o parte, specialităţile clinice obişnuite de la Spitalul Parhon de care ştim deja, adică nefrologie, urologie, medicină internă şi geriatrie. Pe lângă aceste specialităţi, vom putea prelua mai mulţi pacienţi în evidenţă, cu afecţiuni rare ale rinichiului şi care vor avea, de data aceasta, posibilitatea de a fi văzuţi într-un singur loc de genetician, medic gastroentrolog, cardiolog şi medic neurolog.

Deci vor fi mai multe specialităţi care vor conlucra pentru a evalua corect un pacient cu boală rară. Majoritatea pacienţilor care vor fi văzuţi sunt pacienţii cu afecţiuni renale, fiind evaluaţi de medicii noştri nefrologi şi urologi”, a precizat Ionuţ Nistor, potrivit rador.ro.

Reabilitarea, modernizarea, extinderea prin supraetajare, echiparea şi dotarea Ambulatoriului de la Spitalul Clinic „Dr. Constantin I. Parhon” este proiectul care a îndeplinit normele etapei I de verificare, iar în urma etapei a II-a, de ierarhizare, a fost declarat aprobat pentru finanţare din PNRR,susţine Ministerul Sănătăţii.

500 de milioane de lei din PNRR pentru modernizarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate din România

De altfel, la începutul acestui an ministrul Alexandru Rafila anunţa că vor fi investite 500 de milioane de lei din PNRR pentru modernizarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate din România. În cadrul Investiției specifice – Unități de asistență medicală ambulatorie, din PNRR, au fost depuse 142 de cereri de finanțare.

„Una din preocupările mele ca ministru al Sănătății este să dezvoltăm serviciile medicale ambulatorii, spitalizarea de zi și medicina primară, cât mai accesibile pacienților, în comunitățile din care aceștia fac parte.

Conform indicatorilor din PNRR, în cadrul acestei investiții obiectivul prevedea finanțarea a 30 de ambulatorii. În urma consultării cu reprezentanții Comisiei Europene, am reușit să dublăm numărul ambulatoriilor care vor primi finanțare nerambursabilă, ” preciza Rafila.

Bugetul total alocat pentru cele 55 de ambulatorii este de 514 milioane de lei fără TVA. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va semna contractele de finanțare cu beneficiarii, urmând ca în această primăvară să demareze lucrările de execuție.

Lista obiectivelor aprobate pentru finanțare a fost publicată pe pagina de web a Ministerului Sănătății, la secțiunea PNRR.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

7 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

7 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

8 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

8 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

9 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

9 ore ago

Citeste si: