Sari la conținut

Ministerul Sănătății: Spitale noi cu bani din PNNR. Lista celor 42 de spitale eligibile

Miercuri, 28 decembrie, Ministerul Sănătății (MS) a publicat, lista celor 42 de spitale din România eligibile pentru a obține finanțare din PNRR, în cadrul apelului de infrastructură spitalicească.

Echipa MS  a finalizat evaluarea celor 46 de dosare de finanțare depuse în cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR.

Ministerul Sănătății: Spitale noi cu bani din PNNR

Potrivit ministrului Alexandru Rafila, selectarea celor 42 de spitale este doar o primă etapă. Din aceste proiecte, doar 25 vor fi alese câștigătoare la final și vor obține finanțare, transmite Ministerul Sănătății.

Trei obiective de investiții au fost respinse pentru că au depășit bugetul maxim de 199.99 milioane de Euro/proiect, aferent finanțării din PNRR, conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2022. Acestea vor putea fi finanțate din alte surse bugetare.

Un obiectiv a fost respins pentru că nu se regăsea în lista predefinită de 49 de obiective de investiții înscrise de către Ministerul Sănătății în mandatul Guvernului precedent (Guvernul Cîțu) și aprobată de Comisia Europeană. Din lista predefinită de 49 de obiective, pentru patru nu au fost depuse solicitări de finanțare.

În urma aplicării criteriilor de prioritizare aprobate prin Hotărâre de Guvern, din cele 42 de dosare eligibile, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții în limita bugetului aferent PNRR.

Lista finală va fi pusă în transparență decizională în luna ianuarie și va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern.

Lista celor 42 de spitale eligibile

Lista celor 42 de obiective de investiții eligibile a fost publicată pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea PNRR.

  1. Construire corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, Constanţa.2. Spital județean de Urgență Giurgiu – spital nou etapa I (secțiile oncologie și neurologie).

    3. Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare.

    4. Construire Pavilion Medical D+P+3E – Construcție Pavilion Pneumologie III în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie.

    5. Realizare pavilion nou medicină operațională politraumă D=P=4E, drum acces și rețele în cazarma 646, Brașov (MApN).

    6. Pavilion de medicină operațională-politraumă în cazarmă 1053 Craiova (MApN).

    7. Spitalul Județean de Urgență Bistrița – extinderea pavilionului spitalului prin construirea unei clădiri noi.

    8. Construcția de secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie, Arad – unități noi.

    9. Realizare pavilion nou-bloc chirurgical politraumă din cazarma 1044 Sibiu (MApN).

    10. Spitalul Județean de Urgență Arad – secție de radioterapie nouă.

    11. Lucrări de investiții și intervenții în cazarma 705, Pitești (MApN).

    12. Construire și dotare corp clădire destinat secțiilor de boli infecțioase și pneumologie, Oradea.

    13. Institutul Regional de Oncologie Timișoara (DSP Timiș).

    14. Construire secții la Spitalul nr. 2 din Vaslui.

    15. Extinderea aripilor A1, A4 ale Spitalului Universitar de Urgență București cu regim de înălțime S+P+3E.

    16. Spitalul Județean de Urgență Arad – reabilitarea serviciilor spitalicești de medicină cardiovasculară.

    17. Construire, dotare și amenajare a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea și desființare construcții existente (C1-C15), relocarea stației de oxigen și relocarea gospodariei apă.

    18. Finalizare proiectare și execuție Pavilion Municipal Bacău și integrarea în ansamblul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

    19. Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalui Municipal Dr. Teodor Andrei din Lugoj.

    20. Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești.

    21. Construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași.

    22. Policlinica municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou.

    23. Construirea unui centru de transplant multi-organ în cadrul Spitalului Clinic Sfânta Maria, prin construirea unui corp nou de clădire – București.

    24. Înființarea și amenajarea unui Centru de Excelență în Oncopediatrie în cadrul Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, București.

    25. Construire centru de psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, București.

    26. Extinderea Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Filantropia prin construirea unui corp nou de clădire, București.

    27. Centrul de Diagnostic şi Tratament al Tuberculozei Zerlendi (Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta), Bucureşti – spital nou.

    28. Sediul nou pentru Spitalul de Urgență al MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”.

    29. Servicii medicale de calitate prin construcția și dotarea unei noi maternități în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență din Timișoara.

    30. Construcție nouă: Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof.Dr.C.C. Iliescu, București.

    31. Construirea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ClujNapoca.

    32. Construirea Centrului de Transplant Multiorgan Cluj.

    33. Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.

    34. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – relocarea și modernizarea activității secției de onologie și inființare compartiment cardiologie intervențională.

    35. Finalizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii prin dotarea cu aparatură medicală – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara.

    36. Construire corp clădire prin extindere și etajare corp O și P, pentru amenajare spitalizare de zi – Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

    37. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi PneumoftiziologieBraşov – un nou corp de clădiri.

    38. Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou – secția clinică neurochirurgie – centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.

    39. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – construcția și dotarea secției de psihiatrie cronică.

    40. Spitalul Județean de Urgenţă Alba Iulia – Construcția și dotarea secției de boli infecțioase.

    41. Extindere, consolidare și etajare corp C3 laborator, pentru amenajare sală hibridă și laborator analize medicale, în vederea realizării unui sistem integrat pentru tratament și îngrijire a pacientului.

    42. Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” Balotești – modernizarea infrastructurii.

 

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel