Sari la conținut

Octavian Jurma, semnal de alarmă: Este imperativ să faceți bosterul! Riscul de spitalizare este mai mare pentru nevaccinați. Acest „val în val” va prelungi valul 5 până în luna mai

Octavian Jurma, semnal de alarmă: Este imperativ să faceți bosterul! Riscul de spitalizare este mai mare pentru persoanele nevaccinate. Acest „val în val” va prelungi valul 5 până în luna mai.

Cercetătorul român Octavian Jurma a revenit cu o postare pe pagina sa de Facebook, unde anunță că, în acest moment, varianta Omicron este „100%” dominantă în România”.

Octavian Jurma, semnal de alarmă: Acest „val în val” care va prelungi valul 5 până în luna mai.

Pandemia nu s-a terminat, iar ceea ce trăim este un „val în val” care se va prelungi până în luna mai, atenționează acesta.

„A aparut raportul VOC pentru saptamana trecuta. Dominanta BA2 in numarul de secventieri noi a crescut la 56.5%.

Noua faza de crestere (minival) e alimentata acum de noua versiune. E probabil ca acest „val in val’ sa dureze inca 2-3 saptamani si sa prelungeasca valul 5-Omicron pana in luna mai. E insa putin probabil sa asistam la un nou val similar celui produs de BA1 (dar nu exclus).

Este a doua saptamana in care Delta este la 0% deci putem spune ca Omicron este 100% dominanta acum in Romania.

In ciuda apartenentei la familia Omicron, diferenta dintre BA2 si BA1 este mai mai mare decat intre Delta si Gamma.

Este imperativ să faceți bosterul! Riscul de spitalizare este mai mare pentru persoanele nevaccinate

De aceea riscul de reinfectare este mare atat pentru vaccinati cat si pentru nevaccinati. Grupele cele mai expuse sunt copiii si varstincii.

Riscul de spitalizare este insa mult mai mare pentru persoanele nevaccinate, mai ales in cazul varstnicilor sau a celor cu boli cronice.

Daca nu aveti boosterul facut este imperativ sa il faceti. Purtati masca FFP2 in toate spatiile inchise si in clasa (elevi si profesori)”, este mesajul lui Octavian Jurma.

No photo description available.

 

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: