Categories: Expertul zilei

Analgezice care ar putea crește riscul de cancer aproape de trei ori

Din cuprinsul articolului

Analgezicele au devenit omniprezente în tratamentul afecțiunilor cronice. Experții sfătuiesc să utilizați pastilele cu moderație, totuși, deoarece utilizarea pe termen lung a anumitor analgezice poate crește riscul de cancer renal de trei ori.

Analgezicele au revoluționat lumea medicală, aducând răgaz milioanelor de suferinzi de pe tot globul în fiecare zi. Cu toate acestea, o serie de studii au ridicat semne de întrebare cu privire la presupusele beneficii ale administrării pilulelor pe termen lung. Tratamentul cu anumite analgezice pentru mai mult de 10 ani ar putea crește riscul de cancer renal de trei ori, potrivit unui studiu.

Descoperirile, raportate în Arhivele de Medicină Internă în 2018, au sugerat că AINS fără aspirină ar putea crește riscul de cancer de rinichi cu 51%.

Medicamentele din această clasă includ ibuprofen, naproxen și Celebrex.

Pastilele, concepute pentru a calma durerea și pentru a reduce inflamația, au fost de fapt legate de un risc redus de apariție a multor tipuri de cancer.

Conform rezultatelor, totuși, riscul de cancer de rinichi pare să crească odată cu durata tratamentului.

Potrivit studiului, tratamentul cu pastilele pe o perioadă de peste 10 ani a fost asociat cu o creștere de aproape trei ori a riscului relativ de cancer.

Cu toate acestea, nu toate AINS au fost asociate cu un risc crescut de cancer.

Aspirina și acetaminofenul, de exemplu, par să nu aibă niciun efect asupra riscului de cancer renal.

Cercetătorii au spus că descoperirile evidențiază necesitatea de a fi precaut atunci când luați anumite analgezice la intervale regulate.

Ei au ajuns la concluzii în timpul unui studiu la care au participat  peste 77.000 de femei și aproape 50.000 de bărbați cărora li s-a monitorizat utilizarea diferitelor medicamente timp de 16 ani și, respectiv, 20 de ani.

Rezultatele au arătat că AINS non-aspirinică utilizate de cel puțin două ori pe săptămână ar putea crește riscul de cancer renal cu 19% la femei și cu șase% la bărbați.

WebMD a remarcat: „Riscul atât pentru bărbați, cât și pentru femeile care au luat în mod regulat AINS neaspiranți a crescut cu 51% în anii analizați.”

Afectarea rinichilor apare de obicei cu medicamentele luate în doze mari, deoarece acest lucru dăunează țesutului și structurilor organului.

Potrivit Hopkins Medicine, se crede că expunerea pe termen lung la anumite analgezice dăunează vaselor mici de filtrare din interiorul rinichilor.

Fundația Națională pentru Rinichi din UK adaugă: „Aceste medicamente pot reduce, de asemenea, fluxul de sânge către rinichi.

Dacă sunteți mai în vârstă, rinichii dumneavoastră pot avea o reacție mai puternică la aceste medicamente și este posibil să aveți nevoie de o doză mai mică.”

Simptomele cancerului de rinichi

În timp ce simptomele cancerului de rinichi pot apărea rapid, un număr mare de cazuri sunt caracterizate de progresia lentă a simptomelor.

NHS spune că semnele de avertizare sunt comparabile cu cele ale unor afecțiuni mai puțin grave, cum ar fi infecțiile tractului urinar și pietrele la rinichi.

Sângele din urină ar putea face ca aceasta să capete o culoare roșiatică sau să pară mai închisă decât de obicei.

Unii pacienți experimentează, de asemenea, o „durere persistentă” în partea inferioară a spatelui sau lateral, „chiar sub coaste”, conform organismului de sănătate.

În cele din urmă, un nodul sau umflarea în lateral ar putea fi un alt semn distinct al bolii.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra