Sari la conținut

Cancer: Semnul care apare pe antebraț. Își poate dubla dimensiunea în câteva săptămâni

cancer
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
metastaze

Cancerul provoacă în mod caracteristic schimbări în organism, dar multe dintre acestea sunt suficient de vagi pentru a fi ignorate. Potrivit unui studiu de caz, un semn distinct de pe antebraț ar putea fi un indiciu al bolii.

Cancer: Semnul care apare pe antebraț. Își poate dubla dimensiunea în câteva săptămâni

Există mai mult de 200 de tipuri de cancer recunoscute din punct de vedere clinic. Boala este inițiată de proliferarea celulelor cu ADN deteriorat, care în cele din urmă determină creșterea tumorilor maligne. Multe dintre modificările cauzate de cancer se produc la nivel intern, ceea ce le face invizibile pentru ochi. Ocazional, dovezile bolii apar la suprafața pielii.

Într-o recenzie clinică publicată în MDedge, cercetătorii au prezentat cazul unei paciente care s-a prezentat cu o leziune pe antebraț, potrivit express.co.uk.

Autorii raportului au scris: „În urmă cu șase săptămâni, o nouă leziune a început să apară pe antebrațul acestei femei în vârstă de 63 de ani; aceasta a crescut rapid în timpul care a urmat.

„Leziunea, deși asimptomatică, este totuși alarmantă; și-a dublat dimensiunea în ultimele două săptămâni, motiv pentru care pacienta se prezintă acum la clinica de dermatologie.”

Cercetătorii au subliniat faptul că simptomele erau în concordanță cu keratoacantoamele, care sunt destul de frecvente la pacienții mai în vârstă cu pielea deschisă la soare și deteriorată.

Creșterile tind să apară pe zonele de piele care au fost expuse direct la soare.

De asemenea, ele preced adesea carcinomul cu celule scuamoase, al doilea cel mai frecvent tip de cancer de piele.

Depistată la timp, problema poate fi tratată cu ușurință, dar în stadii avansate, se știe că boala devine agresivă.

Acest lucru se datorează faptului că, cu cât cancerul este lăsat netratat mai mult timp, cu atât mai multe șanse are să se răspândească în alte părți ale corpului, provocând complicații grave.

Cancerele de piele încep adesea cu modificări ale pielii, sub forma unor leziuni precanceroase, care pot deveni maligne în timp.

Deși leziunile sunt caracteristice carcinomului cutanat, se știe că și alte tipuri de cancer provoacă modificări la nivelul pielii.

Leucemia, cancerul de sângelui, care face ca celulele sanguine să se îmbolnăvească, se răspândi la nivelul pielii, acest lucru este cunoscut sub numele de micoză fungică.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: