Ananasul, leacul împotriva multor boli necruţătoare

Ananasul este un fruct remarcabil datorită aromei sale, dulci și exotice, dar şi datorită faptului că este unul dintre cele mai sănătoase alimente.

Ananasul facilitează digestia, protejează ficatul iar sucul său are un efect antihelmintic, ajutând la eliminarea viermilor intestinali. Iată şi alte efecte benefice pe care le are:

–         Ajută digestia şi are efecte antiinflamatoare;

–         Întăreşte sistemul imunitar;

–         Conţine o enzimă specifică, numită bromelaina, supranumită şi “enzima care mănâncă grasime”;

–         Dacă aveţi tensiune arterială ridicată, reţineţi că substanţele conţinute în ananas au proprietatea de a normaliza tensiunea şi reduc coagularea sângelui, prevenind formarea cheagurilor de sânge;

–         Oferă un plus de energie datorită conţinutului de mangan

–         Protejează ficatul;

–         Puterea antioxidantă a ananasului întârzie îmbătrânirea;

–         Contribuie la eliminarea toxinelor prin urină, împiedicând apariţia bolilor de rinichi;

–         Previne diabetul: consumat frecvent, reduce nivelul zahărului în sânge;

–         Favorizează diureza;

–         Protejează împotriva radicalilor liberi, ţinând la distanţă bolile cardiovasculare. Fiecare porţie în plus de fructe şi legume adaugată în regimul alimentar zilnic îţi reduce riscul de apariţie a bolilor de inimă şi a cancerului;

–         Asigură o digestie perfectă, datorită conţinutului ridicat de fibre;

–         Cuprul conţinut de fruct are un rol-cheie în menţinerea sănătăţii oaselor. Cercetările au arătat că persoanele care au o dietă bogată în cupru se confruntă mai puţin cu pierderea densităţii osoase, având şi un risc mai scăzut de osteoporoză;

–         Previne placa dentară şi apariţia bolilor gingiilor, deoarece este bogat în vitamina C;

–         Previne degenerescenţa maculară

Ananasul este o sursă bogată de:

vitamina C, 100 de grame de fruct conţinând 40% din doza zilnică recomandată;

mangan, 100 de grame de fruct depaşind doza zilnica necesară, care este de 2-3 miligrame.

În componenţa pulpei de ananas intră o multime de alte vitamine: PP, B1, B2, B9, A, sodiu, calciu, potasiu, cupru, magneziu,  fier, iod, fosfor, macro-şi microelemente.

 

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

5 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

5 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

6 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

6 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

7 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic