Categories: Expertul zilei

Anca Hâncu, medic nutriționist: Orezul alb trebuie evitat

Din cuprinsul articolului

Anca Hâncu, medic nutriționist, a dezvăluit cât de important este pentru sănătatea noastră să facem alegeri care să ne ajute pe termen lung.

„Cu toții ne dorim sănătate şi longevitate, dar pentru a avea această vitalitate, la o anumită vârstă, trebuie să începem un stil de viață sănătos.

Auzim de multe ori această remarcă: dacă sunt tânăr, pot să mănânc orice, pentru că sunt sănătos. În principiu, pot să mănânc orice, dar la 20 de ani îmi construiesc niște obiceiuri, mă obișnuiesc să fac alegerile corecte, să știu să aleg o pâine neagră.

Poate că deja am preluat acest obicei de acasă, dar dacă nu, trebuie să ştiu că o pâine cu cereale integrale are un rol foarte bun”, a spus Anca Hâncu, specialist în nutriție.

„Sunt mici trucuri pe care noi le putem face. În loc să mâncăm cartofi pai, putem alege o salată, putem alege o mâncare de legume sau o mâncare de dovlecel cu vinete.

Trebuie să ne obișnuim să facem alegeri sănătoase, dar să ne și placă. Totodată, niciodată să nu ne obligăm să mâncăm ceva care nu ne place, pentru că nu este bine pentru corpul nostru”, a mai zis Anca Hâncu.

„O pâine neagră integrală are minerale şi nutrienţi. La fel şi în cazul orezului. Un orez alb este un orez rafinat şi de aceea acesta trebuie evitat. Să încercăm să mâncăm orez brun, orez roșu sau orez negru”, a mai spus nutriţionistul Anca Hâncu la Antena 3.

Atenție la consumul de alcool!

Consumul exagerat de alcool este o problemă. Femeile nu ar trebui să depăşească o porţie de alcool pe zi. O porţie înseamnă 50 ml de vin. Pentru bărbaţi, nu mai mult de două pahare. Ideea este să nu fie zilnic.

Pierderea nopţilor într-un mod regulat atrage după sine creșterea insulino-rezistenței, care este de fapt primul mecanism prin care se declanșează diabetul zaharat tip 2.

Dacă se poate, activitate fizică zilnic. Un somn odihnitor între 7-9 ore pe noapte, dacă se poate şi ziua ar fi bine. Să nu uităm nici de gândirea pozitivă.”, a mai spus medicul la Antena 3.

Recent Posts

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

12 minute ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

42 de minute ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

47 de minute ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

o oră ago

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

2 ore ago

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

2 ore ago

Citeste si: