luni, septembrie 26, 2022

Anca Hâncu, medic nutriționist, a dezvăluit cât de important este pentru sănătatea noastră să facem alegeri care să ne ajute pe termen lung.

„Cu toții ne dorim sănătate şi longevitate, dar pentru a avea această vitalitate, la o anumită vârstă, trebuie să începem un stil de viață sănătos.

Auzim de multe ori această remarcă: dacă sunt tânăr, pot să mănânc orice, pentru că sunt sănătos. În principiu, pot să mănânc orice, dar la 20 de ani îmi construiesc niște obiceiuri, mă obișnuiesc să fac alegerile corecte, să știu să aleg o pâine neagră.

Te-ar mai interesa: Preotul Visarion Alexa ar putea ajunge după gratii...

Poate că deja am preluat acest obicei de acasă, dar dacă nu, trebuie să ştiu că o pâine cu cereale integrale are un rol foarte bun”, a spus Anca Hâncu, specialist în nutriție.

„Sunt mici trucuri pe care noi le putem face. În loc să mâncăm cartofi pai, putem alege o salată, putem alege o mâncare de legume sau o mâncare de dovlecel cu vinete.

Trebuie să ne obișnuim să facem alegeri sănătoase, dar să ne și placă. Totodată, niciodată să nu ne obligăm să mâncăm ceva care nu ne place, pentru că nu este bine pentru corpul nostru”, a mai zis Anca Hâncu.

„O pâine neagră integrală are minerale şi nutrienţi. La fel şi în cazul orezului. Un orez alb este un orez rafinat şi de aceea acesta trebuie evitat. Să încercăm să mâncăm orez brun, orez roșu sau orez negru”, a mai spus nutriţionistul Anca Hâncu la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...


Atenție la consumul de alcool!

Consumul exagerat de alcool este o problemă. Femeile nu ar trebui să depăşească o porţie de alcool pe zi. O porţie înseamnă 50 ml de vin. Pentru bărbaţi, nu mai mult de două pahare. Ideea este să nu fie zilnic.

Pierderea nopţilor într-un mod regulat atrage după sine creșterea insulino-rezistenței, care este de fapt primul mecanism prin care se declanșează diabetul zaharat tip 2.

Te-ar mai interesa: Meghan Markle s-a plâns că familia regală NU a plă...

Dacă se poate, activitate fizică zilnic. Un somn odihnitor între 7-9 ore pe noapte, dacă se poate şi ziua ar fi bine. Să nu uităm nici de gândirea pozitivă.”, a mai spus medicul la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private